ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rysslands militära vapen: Stridsdelfiner från Ukraina

· 13 Mar 2016
Uppdaterad 13 Mar 2016
Flasknosdelfiner kan återigen bli vapen i ryska flottan.

Flasknosdelfiner kan återigen bli vapen i ryska flottan. Foto: TT


Den ryska militären skrev tidigare i veckan att de efterlyste en säljare som kunde leverera fem flasknosdelfiner med god motorik och perfekta tänder, rapporterar Washington Post.

klar

Artikellänk är kopierad

Det erbjuds enligt annonsen 24 000 dollar, cirka 200 000 kronor, till den säljare som kan leverera fem flasknosdelfiner, tre hanar och två honor, av hög standard till den ryska staten.

Annonsen som efterlyste delfinerna var dock inte långlivad. Lika snabbt som den dök upp försvann den igen. Den ryska statliga nyhetsbyrån TASS hann ändå rapportera om den oklara annonsen där det inte angavs vad delfinerna skulle utföra för tjänster. Det har nu väckts spekulationer om att den ryska flottan återupplivar de gamla ryska spionerna från kalla kriget – stridsdelfinerna, uppger Washington Post.

►LÄS MER:  Nu planeras en fristad för delfiner och valar

Efter Sovjetunionens fall tog Ukraina hand om de stridsdelfiner som fortfarande var vid liv, och 2012 ska militär delfinträning startats på nytt, skriver the Guardian.

Efter att Ryssland ockuperat Krimhalvön 2014 är dock akvariet där träningen äger rum i ryska händer. Därav kommer de spekulationer som tror att idén om lönnmördar-delfiner ska återuppstå i den ryska flottan.

►LÄS MER:  Här fångas ryska läkaren på film – när han slår ihjäl patient

Det naturliga ekolodet som delfiner sägs inneha är anledningen till att de vill träna upp stridsdelfiner, det för att de kan hjälpa flottan att hitta undervattensminor. Även försvarsmakten i USA ska anända sig av delfiner av samma anledning, uppger Washington Post.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro