ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rysslands ubåtshån mot Sverige: "En tragisk komedi"

TT · 24 Okt 2014
Uppdaterad 24 Okt 2014
Informationsdirektör Erik Lagersten och kommendörkapten Per Öhrstedt vid en presskonferens på marinens bas på Berga i onsdags.

Informationsdirektör Erik Lagersten och kommendörkapten Per Öhrstedt vid en presskonferens på marinens bas på Berga i onsdags. Foto: Fredrik Sandberg/TT


klar

Artikellänk är kopierad

Rysslands försvarsdepartement kallar Sveriges underrättelseoperation för "grundlös", enligt Interfax. Och att Sverige tidigare valt att utöka sin sökning efter en eventuell undervattensfarkost anser de ökat spänningen i regionen.

– Så helt grundlösa aktioner av det svenska försvaret, baserade på en retorik från andan av kalla kriget, kommer bara leda till en ökad spänning i regionen i dag, säger generalmajor Igor Konasjenkov, talesperson för det ryska försvarsdepartementet, till lokala reportrar.

Och Kanashenkov bjöd på ett ironiskt tonfall:

– Trots de svenska spekulationerna kring en rysk ubåt i Stockholms skärgård, ser vi nu fram emot kulmen av denna spännande operation, säger Konasjenkov.

Han säger att Sverige arbetat efter Napoleons välkända princip som enligt honom lyder "först ger vi oss in i ett bråk och sen bestämmer vi oss för vad vi ska göra". Det skulle också vara anledningen till att Sverige "nu gör allt det kan för att dölja sitt fiasko", enligt Konasjenkov.

Han kallar operationen för "en tragisk komedi" och anser att chansen att hitta ett ryskt spår är lika stor som när Fille och Rulle försökte fånga Karlsson på taket.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro