ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

S: Det är Attefall som borde flytta

Caroline Wetterborg · 24 Aug 2011
Uppdaterad 24 Aug 2011

Bostadsministerns uttalande om studenters boende i Stockholm rör upp känslor. Kritiseras även av sina egna "Helt absurt".

klar

Artikellänk är kopierad

Studenter, Hyresgästföreningen, allianspartier och oppositionen. Alla rasar nu över Stefan Attefalls (KD) uttalanden om att studenter borde överväga att söka sig till andra orter, som Metro skrev i går. – Först trodde jag att det var ett skämt. Jag har aldrig varit med om ett så Stockholmsfientligt uttalande, det är Attefall som borde flytta någon annanstans, säger oppositionsborgarråd Tomas Rudin (S). Att ministern hotar att dra in studieplatser, menar Rudin, förstör Stockholms anseende som kunskapscentrum och universitetsstad. På Hyresgästföreningen häpnar man över ministerns ord. – Då kan man ju be de arbetslösa att flytta härifrån också, säger ordförande i Stockholm, Terje Gunarsson. Stockholms skolborgarråd, Lotta Edholm (FP), kommenterar Attefalls uttalande i ett pressutskick, ”Detta är helt absurt. Studenter ska välja studieort där de akademiska studierna är bäst och där utbildningen kan leda till arbete”. Stockholms Handelskammare reagerar starkt på att regeringen kan komma att reglera antal studiesäten på grund av bostadssituationen. ”Det vore djupt olyckligt om regeringen valde att straffa den högre utbildning i Stockholm”, skriver Fredrik Johansson, policychef.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro