ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

S Health – Kom i form med Galaxy S4

Aron Andersson · 24 Apr 2013
Uppdaterad 3 Maj 2013
S Health

S Health


klar

Artikellänk är kopierad

En av nyheterna i Galaxy S4 är att hälsoappen S Healt fått en rejäl ansiktslyftning vilket innebär att Samsung nu satsar på att telefonen ska bli en riktigt träningsmobil.

Träning ligger verkligen i tiden. Ja, i alla fall på Metro där vi kör någon form av stegräknartävling för tillfället. Och vi gör det alltså inte ens ironiskt.

Men då kommer ju den här typen av träningsappar verkligen till pass. Särskilt om de kombinerar flera funktioner, vilket S Health faktiskt gör. I dag är appen fortfarande något begränsad men på Samsung låter det som att fler funktioner kommer i framtiden, även från tredjepartsutvecklare.

En kommande nyhet är ett armband, som precis som Nike Fuelband sitter på handleden och samlar poäng när du tränar under dagen. Ja, det låter ju faktiskt nästan precis exakt som Nike Fuelband faktiskt. När det är tänkt att armbandet ska lanseras är oklart.

Redan idag finns en stegräknare (döpt till ”Promenadkompis” för alla som inte har någon riktig) och matspårning i S Health. I den senare fyller du i precis vad du ätit för att hålla koll på dagens kaloriintag. Dessutom finns en termometer och luftfuktighetsmätare i S Health. Det är nästan oväntat beroendeframkallande att hålla koll på jobbets nivåer. Det räcker att öppna funktionen några gånger och innan du vet ordet av har du en foliekeps på huvudet.

Här krävs visst finlir för att S Health ska bli helt i klass med en de träningsappar som finns på marknaden. Men initiativet är välkommet.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro