ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

S kräver bättre villkor för ambulanssjukvårdarna

Maria Forsström · 13 Apr 2012
Uppdaterad 12 Apr 2012
Annette Moberg och Titti Qviström håller med om att arbetsvillkoren har blivit  sämre sedan räddningstjänsten fått hård kritik. 

Annette Moberg och Titti Qviström håller med om att arbetsvillkoren har blivit  sämre sedan räddningstjänsten fått hård kritik.  Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

I går presenterade socialdemokraterna en egen granskning av ambulanssjukvården i Stockholm. 

Efter att en ung man med sprucken mjälte nekats ambulans och avlidit har situationen för personalen förvärrats kraftigt, visar rapporten.

Ambulanssjukvårdarna Titti Qviström och Annette Moberg håller med.

– Det fallet gav effekt vad gäller att neka hjälp, och det ställer till problem när en del använder ambulansen som taxi i tron att de kommer förbi kön på akutmottagningen, säger Titti Qviström.

De berättar även om matpauser i bilen och uteblivna raster – när Metro träffar dem har de inte varit på sin station på nio timmar – och rödlistning av bilar som inte hunnit rengöras. Samtliga saker som står med i rapporten.

Oppositionslandstingsrådet Dag Larsson (S), som ligger bakom den, menar att ansvaret ligger på politikerna i hälso- och sjukvårdsnämnden.

– De bör omedelbart utöka antalet ambulanser samt se över hur man upphandlar i framtiden. Vi hade 64 ambulanser 1985 och 61 ambulanser i dag med en halv miljon fler invånare. Det krävs ett helhetsansvar, säger han.

Annette Moberg önskar dessutom bättre information om när det är lämpligt att ringa ambulans.

– När du har blivit av med ett ben. Inte när du har nageltrång.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro