ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

S-kritik: Nu vidgas klyftan en femte gång

TT · 2 Sep 2013
Uppdaterad 2 Sep 2013
S-kritik: Nu vidgas klyftan en femte gång

S-kritik: Nu vidgas klyftan en femte gång


klar

Artikellänk är kopierad

Socialdemokraterna var på måndagen kritiska till Alliansens utspel om skattesäkning för pensionärer. – Problemet är att trots att man gör den här skattesänkningen så ökar, med regeringens samlade skattepolitik, orättvisan i beskattning mellan pensionärer och löntagare, säger Socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson.

Hon syftar bland annat på jobbskatteavdragen för löntagarna, där regeringen förväntas komma med förslag om ett femte steg inom kort.

– Skatteklyftan vidgas. Under hela Göran Hägglunds tid i regeringen så har den klyftan införts och vidgats och vidgats och vidgats. Nu sker det en femte gång och dessutom med lånade pengar, säger Andersson.

Socialdemokraterna driver principen att skillnaden i beskattning mellan pension och lön ska bort, något som är kostsamt att genomföra. Andersson vill inte säga om S lägger förslag i sitt budgetalternativ.

– Det får vi återkomma till, men vår ambition är att gapet ska minska, inte öka, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro