ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

S-löftet: 1 000 kronor mer till pensionärerna på sikt

Linnea Bergman, Johan Wikén · 5 Jul 2018
Uppdaterad 5 Jul 2018
Stefan Löfven gav ett löfte till pensionärerna i Almedalen. Bilden är hämtad från statsministerns turné i Sverige innan han kom till politikerveckan.

Stefan Löfven gav ett löfte till pensionärerna i Almedalen. Bilden är hämtad från statsministerns turné i Sverige innan han kom till politikerveckan. Foto: IBL.


Socialdemokraterna vill se en stor pensionsreform vars satsningar tillsammans ska ge minst 1 000 kronor i plånboken till alla pensionärer.

klar

Artikellänk är kopierad

Det löftet gav statsminister Stefan Löfven under en presskonferens på ett äldreboende i Roma utanför Visby.

– Utan förändring riskerar många att hamna på hälften av slutlönen när de jobbade, sa Stefan Löfven under presskonferensen.

Socialdemokraterna har tidigare lovat att sänka skatterna för pensionärerna, och under första maj lovade Stefan Löfven 600 kronor mer i plånboken för en genomsnittlig pensionär.

Under Socialdemokraternas dag gav partiet ett till löfte för mer pengar till pensionärerna.

Partiet lovade att de ska driva en höjning av de så kallade pensionsavgifterna i pensionsgruppen i riksdagen. Det blir då arbetsgivarna som får betala in en högre summa för sina anställda till pensionerna.

På sikt ska det här leda till mint 1 000 kronor mer i plånboken för alla pensionärer och 70 procent av lönen. Men det är ett långsiktigt arbete.

– Det kommer att dröja tills de som är yngre i dag, och är i 20- och 30-årsåldern, kommer i pensionsåldern, sa finansminister Magdalena Andersson under presskonferensen.

Under torsdagen höll även Alliansen en presskonferens där de berättade om sina gemensamma förslag inom området brott och straff inför höstens val.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Bergman
[email protected]
Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro