ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

S nya förslag: Öppet till 3 på fredagar – till 5 på lördagar

Peter Löwendahl-Nyrén · 12 Apr 2012
Uppdaterad 12 Apr 2012

På fredagar ska krogarna stänga 03. Och lördagar 05. Men även om Socialdemokraternas kompromissförslag sågas av krögarna kommer det troligtvis att röstas igenom. Kia Andreasson (MP): Vi måste nog stödja sossarna.”

klar

Artikellänk är kopierad

Socialdemokraterna har bestämt sig för hur länge krogarna i Göteborg ska vara öppna. Efter en flera månader lång debatt har S kommunfullmäktigegrupp nu enats om en kompromiss. På fredagar ändras öppettiderna, och krogarna ska stänga 03, medan de på lördagarna får ha öppet till 05.

– Ja, det är den kompromiss vi kunde ena oss kring inom S. Samtidigt som vi också förordar flera insatser på avenyn, för att förbättra tryggheten på Avenyn, säger Dario Espiga (S), kommunalråd. 

Får ni med er övriga partier?

– Ja, jag tror att i slutomröstningen så kommer de partier som bara vill ha 3-tider att rösta med oss, hoppas jag. Men man kan aldrig veta. 

Kia Andreasson (MP), kommunalråd, håller med om att det är troligt.

– Vi har hela tiden varit för tre, och det kommer vi att vara fortsatt. Vi kommer att yrka på klockan tre. 

Men om det står mellan S kompromiss eller fortsatt öppet till 05?

– Vi måste nog stödja sossarna till slutvoteringen. Men vi kommer i alla fall se till att Moderaternas och Folkpartiets förslag röstas ner. 

En av S motiveringar till kompromissen är att det ska vara mer bråk och fylla på fredagskvällar än på lördagskvällar. ”Troligtvis beror de våldsamma fredagarna på en mängd faktorer: man är trött, går på after work efter jobbet och börjar dricka tidigare och blir därför mer berusad,” skriver de i ett pressmeddelande. Det är något som Park Lanes vd Markus Albrektson reagerar starkt på.

– Jag känner inte till någon sådan statistik, har aldrig hört talas om det. Och skulle det vara krogens fel i så fall? Vi har inte mer slagsmål och fylla på våra krogar i alla fall, säger han. 

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl-Nyrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro