ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

S och Mp vill bilda koalitionsregering

TT · 8 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Socialdemokraterna och miljöpartiet vill regera tillsammans i en koalitionsregering 2010. – Det är en ny fas i svensk politik, sade s-ledaren Mona Sahlin

De två partierna har inlett ett långsiktigt samarbete. Samarbetet har två mål. Det ena är att kunna bilda en koalitionsregering efter valet 2010. Det andra är att samarbetet ska vara långsiktigt och ha sikte fram till 2020.Vänsterpartiet ställdes utanför och så kommer det att förbli, enligt Mona Sahlin. Orsaken är att vänsterpartiet inte accepterat budgetreglerna, budgettak och överskottsmål i de statliga finanserna.- En framtida regering som jag leder kan aldrig kompromissa i de ekonomiska frågorna, sade Sahlin.Hon påminde om att hon krävt besked av vänsterpartiet men inte fått svar.- Därför har vi stannat vid oss två. Detta är det trovärdiga alternativet.Inte ens om vänsterpartiet nu skulle ändra uppfattning blir det någon förändring. Partiet har försuttit sin chans, enligt Sahlin.De två partierna ska under hösten tillsätta fem arbetsgrupper som ska ta fram idéer för en långsiktig politik fram till år 2020. Deras arbete ska utgöra basen för att ta fram en regeringsplattform inför valet 2010.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro