ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

S och V är inte överens om vinster i välfärden

Aron Andersson · 30 Sep 2014
Uppdaterad 30 Sep 2014

Foto: TT / Montage


V och S har svårt att komma överens i budgetförhandlingarna, rapporterar Ekot. En överenskommelse om vinster i välfärden är fortfarande långt bort.

klar

Artikellänk är kopierad

Senast på fredag ska Stefan Löfven presentera sin regeringsförklaring men förhandlingarna med Vänsterpartiet ser inte ut att gå så bra.

– Vi är inte överens, vi är en bra bit från varandra, säger V:s partiledare Jonas Sjöstedt till Ekot.

Diskussionerna mellan de blivande regeringspartierna, S och MP, och V handlar om att begränsa vinsterna i välfärden. Den viktigaste frågan för Vänsterpartiet under valrörelsen var att helt stoppa vinsterna. Sedan partiet blev uteslutna ur en rödgrön regering har de krävt en upprörelse i denna fråga för gå med på att diskutera statsbudgeten.

Miljöpartiets språkrör är förtegen om samtalen men bekräftar att diskussionerna bland annat handlar om LOV, lagen om valfrihet. Dem ger medborgare möjlighet att välja mellan privata och kommunala alternativ, men Vänsterpartiet vill att lagen ska rivas upp.

– Det är ju en av de frågor som nu samtalas om, nu får vi se vad samtalen slutligen landar i, säger Gustav Fridolin till Ekot. 

Enligt Jonas Sjöstedt är det inte säkert att en överenskommelse kan bli klar ens till helgen.

– Jag vågar inte säga det säkert.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro