ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

S-politiker: Romer bajsar annorlunda än svenskar

Åsa Larsson · 19 Okt 2015
Uppdaterad 19 Okt 2015

Foto: Henrik Montgomery/TT


Umeås före detta kommunalråd Lennart Holmlund har bland annat påstått att romer bajsar annorlunda än svenskar – nu ångrar han sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Tidigare har Lennart Holmlund sagt att han inte spridit antiziganistiska myter och att ”man måste få prata om allting som är sant”. Men nu backar han.

Holmlund ber om ursäkt på sin blogg på Västerbottens-kurirens sajt: "Jag är så långt ifrån det går att vara rasist."►LÄS MER: Lennart Holmlund: Tiggarna transporteras med fina Mercedes "Jag är uppriktigt ledsen över att människor tagit illa vid sig av mina felaktigt generaliserande kommentarer."

Lennart Holmlund (S) polisanmäldes i helgen för hets mot folkgrupp och förtal.►LÄS MER: Studie om tiggare slår hål på myter Polisanmälan gjordes av  Linda Lundqvist, ordförande i Rung, en förening som engagerat sig för EU-migranterna i Västerbotten.

– Om S inte står för de här värderingarna tycker jag att Lennart Holmlund ska uteslutas ur partiet. Till och med SD har uteslutit folk som har uttryckt sig rasistiskt, så jag förstår inte varför det är okej att vara socialdemokrat och uttrycka den här typen av rasism och djupt föraktfulla kommentarer. Det är så upprörande, säger Linda Lundqvist till Västerbottens-kuriren.►LÄS MER: Kommunalråd hängde ut bloggmotståndare på nätet Kommunalrådet Hans Lindberg (S) anser att Holmlund själv får ta ansvar för sina kommentarer, men S-ledningen i Umeå tar starkt avstånd från dem, skriver tidningen Norran.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro