ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

S-toppar vänder Juholt ryggen

Josefin Svenberg · 12 Okt 2011
Uppdaterad 12 Okt 2011
Medieuppbådet var enormt när Håkan Juholt i går anlände till mötet med Socialdemokraternas riksdagsgrupp.

Medieuppbådet var enormt när Håkan Juholt i går anlände till mötet med Socialdemokraternas riksdagsgrupp. Foto: Urban Brådhe


Missnöjet mot Håkan Juholt växer i partiet. Nu kan hans dagar som partiledare vara räknade. Det vore bäst om Håkan Juholt avgick”

klar

Artikellänk är kopierad

Besvikelsen över Håkan Juholts bidragshärva breder ut sig bland landets socialdemokrater. I går kom även det första öppna kravet om att utse en ny partiledare. – Det vore bäst om Håkan Juholt avgick, säger Göran Dahlström (S), kommunalråd i Katrineholm, till SVT:s Rapport. Enligt uppgifter till Rapport ifrågasätter nu även personer i högsta partitoppen om Juholt kan fortsätta som partiledare. – Juholt själv kallar nog till partistyrelsemöte redan i veckan. Så på fredag kanske han avgår – om det visar sig att han har ljugit eller om man kommer fram till att den här historien har skadat partiet tillräckligt mycket, säger Janne Sundling, Metros politiska expert. I går uppgav Juholts egen assistent, Peter Cervin, för di.se att han själv, Juholt och partiets kanslichef Sven-Eric Söder kände till felaktigheterna om hyresersättningen redan i augusti – en månad innan Juholt lämnade in en ny ansökan till riksdagen om full logiersättning. Men Söder säger att han fick veta om det den 19 september. – Om det visar sig att Juholt har ljugit så spelar det ingen roll om han blir åtalad eller inte. Då har han ändå gjort ett tillräckligt stort misstag i partiets ögon, säger Janne Sundling. Juholt själv sa i går att han kände ett starkt stöd från partiet. Men socialdemokrater som Metro har talat med är besvikna på sin partiledare. – Det känns som att det hela tiden dyker upp nya oenigheter och om det fortsätter bör han avgå, säger Charlotta Svanberg (S), kommunalråd i Växjö. Sent i går kväll uppgav partiets kommunikationschef Nina Wadensjö till TT att Peter Cervin ändrat sina uppgifter, till att Sven-Eric Söder informerats den 13 september.

Juholt om kraven på hans avgång: Fullt logiskt

Ett stort medieuppbåd mötte Håkan Juholt när han anlände till mötet med Socialdemokraternas riksdagsgrupp i går eftermiddag. – Jag förstår i allra högsta grad att det finns många människor som är besvikna, arga och upprörda. Därför tycker jag att det är bra att det blir en rättslig prövning så att man reder ut vad som har varit rätt och vad som har varit fel, säger Juholt om ersättningshärvan. Om att avgångskrav har riktats mot honom säger S-ledaren så här: – Det är fullt logiskt. Jag förstår det. Det har varit många dagars medial uppmärksamhet på det fel jag har begått, men jag har trott att jag har gjort rätt.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro