ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

S-toppar vill samarbeta med Centern – sågas av Annie Lööf

Björn Berglund · 2 Mar 2018
Uppdaterad 2 Mar 2018
Annie Lööf nobbar Mikael Damberg och Lena Rådström Baastads invit.

Annie Lööf nobbar Mikael Damberg och Lena Rådström Baastads invit. Foto: Aftonbladet/Wenn/IBL


I en debattartikel sträcker Mikael Damberg och Lena Rådström Baastad ut en hand till Centerpartiet och öppnar för samarbete över blockgränsen. Men C-ledaren Annie Lööf ger dem nobben. "S är välkomna att stödja en alliansregering", twittrar hon.

klar

Artikellänk är kopierad

”Vi uppskattar Centerpartiet som konstruktiv och ansvarstagande kraft i svensk politik och våra samarbeten går långt tillbaka i tiden.”

Så skriver Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad och näringsminister Mikael Damberg i en debattartikel i Expressen. De menar bland annat att klimatet och landsbygden är två frågor där partierna har mycket gemensamt – och samtidigt varnar de för Moderaternas högergir.

”I ett läge där Moderaterna söker gripa makten genom SD:s stöd måste blocköverskridande alternativ kunna prövas”, skriver de.

Men Centerns partiledare Annie Lööf ställer sig kallsinnig till inviten. På Twitter skriver hon:

”Sverige behöver ett nytt ledarskap och en ny Alliansregering. Det är detta vi kommer att söka stöd för i höstens val, tillsammans med de andra allianspartierna. (S) är välkomna att stödja en alliansregering för att ta ansvar för landet.”

I artikeln påpekar Rådström Baastad och Damberg att partierna samarbetat tidigare, på 1950- och 90-talen. Förre talmannen och ministern Thage G Peterson (S), som var med på 90-talet välkomnar partikamraternas inbjudan.

– Det är min dröm. Det var stabilt och tryggt tidigare. Sveriges folk i dag behöver trygghet, säger han till Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Berglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro