ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

S vallöfte: Slopa statligt stöd till odemokratiska trossamfund

Valerie Kaspersen · 11 Maj 2018
Uppdaterad 11 Maj 2018
– Vi vill vara tydliga med att vi vill dra in pengar från de samfund som inte håller sig inom demokratins råmärke, säger Anders Ygeman (S), till SR.

– Vi vill vara tydliga med att vi vill dra in pengar från de samfund som inte håller sig inom demokratins råmärke, säger Anders Ygeman (S), till SR. Foto: Flickr


Enligt en ny utredning ska trossamfund som inte följer de grundläggande demokratiska värderingarna inte heller få rätt till statligt stöd.

klar

Artikellänk är kopierad

De trossamfund som diskriminerar människor på grund av sexuell läggning, etniskt ursprung eller liknande ska inte kunna få stöd av staten, rapporterar SR.

Utredningsförslaget kom redan i mars och Socialdemokraterna lovar att genomföra detta om de vinner valet i höst.

– Vi vill vara tydliga med att vi vill dra in pengar från de samfund som inte håller sig inom demokratins råmärke, säger Anders Ygeman, Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, till SR.

Anders Ygeman (S) vill även lägga ner SST, Myndigheten för stöd till Trossamfund. Detta eftersom de inte har nekat trossamfund som är olämpliga. – Jag tror också att man behöver lägga ner den myndighet som i dag fördelar de här medlen. För att få en nystart, och placera den här verksamheten på Kammarkollegiet eller en annan relevant myndighet, säger Anders Ygeman till SR.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro