ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så använder du din Linkedin-profil effektivt

Amina Djemili · 29 Okt 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

På Linkedin uppdaterar du ditt cv online. Men gör det på rätt sätt.

Linkedin är karriärfolkets och jobbsökarnas eget Facebook.Men jobben kommer inte att rassla in om du använder nätverket på fel sätt.

Brit Stakton, mediestrateg och föreläsare inom sociala medier anser att många inte utnyttjar sina Linkedin-sidor tillräckligt.– Det starkaste Linkedin-tipset är att be tidigare arbetsgivare och kolleger att skriva rekommendationer. Välj ut ett par personer som du har en god relation med och be de skriva några rader om din arbetsinsats. Det här är ett tydligt sätt att få referenser på, som många missar. Utnyttja mediet.

Men, som med traditionella referenslistor, bör man undvika att ange vänner som referenser. Och det är just i referenssyfte som Brit Stakston själv blivit kontaktad av folk som varit inne på hennes Linkedin-profil.– Flera personer har hört av sig till mig angående folk som jag har i mitt nätverk. Det har varit både jobbsökande och arbetsgivare. det är en väldigt stark aspekt med Linkedin.

klar

Artikellänk är kopierad

Amina Djemili
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro