ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så använder olika mördare Facebook för att hitta sina offer

Emma Björkman · 5 Nov 2014
Uppdaterad 5 Nov 2014

Foto: Alamy / All Over Press


klar

Artikellänk är kopierad

En ny studie har kartlagt hur sex olika typer av mördare använder Facebook för att hitta sina offer. En grupp forskare vid De har tittat på 48 stycken brott där det sociala mediet har haft en betydande roll och identifierat sex olika typer av mördare.Birmingham City University står bakom den första undersökningen någonsin som visar hur Facebook kan påverka kriminellt beteende.

Men forskargruppen betonar att Facebook inte har någon skuld i brotten. – Facebook har ingen mer skuld i dessa mord än vad en kniv kan beskyllas för huggande. Det är intentionerna hos de som använder sajten som vi behöver fokusera på, säger Elizabeth Yardley till brittiska The Guardian.

I sin studie upptäckte forskarna att resultatet skilde sig från andra typer av mord – åldern hos både offer och förövare var relativt låg, kvinnor var överrepresenterade, de som utfört brotten tillhörde inte någon marginaliserad grupp och det fanns en relativt hög andel av självmord bland mördarna efter att de begått sina brott. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro