ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så avgör du om det är ett bra jobberbjudande

Kristian Borglund · 21 Dec 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Charlotte Holmberg fick sitt livs samtal när en rekryteringsfirma ringde upp henne och frågade om hon ville byta tillvaron som makeupartist mot en som researcher.

Charlotte Holmberg fick sitt livs samtal när en rekryteringsfirma ringde upp henne och frågade om hon ville byta tillvaron som makeupartist mot en som researcher. Foto: Lotta Bergseth


klar

Artikellänk är kopierad

Plötsligt ringer telefonen och du blir erbjuden ett jobb. Men vänta lite … ska du ta det eller inte? Hur vet man om man ska våga nappa?Charlotte Holmberg, 30, var mitt uppe i ett sabbatsår efter flera år som makeupartist och säljare på en kosmetikbutik i Stockholm när telefonen ringde:– Jag var mitt i en själslig paus och hade planerat att gå en konstutbildning på hösten. Men det var lite struligt. Jag hade missat att skicka in rätt papper och kom därför aldrig in. I stället hade jag lyckats få fram fem jobb som jag kunde försörja mig på, säger hon.I luren berättade en kvinnlig bekant om ett jobb som Charlotte aldrig hade hört talas om.Jobbet: att i bästa Lisbeth Salander-anda gräva fram fakta och underlag om jobbkandidater, samt kartlägga branscher i syfte att hitta talanger att rekrytera. Fast på rätt sida lagen, förstås.Ju mer Charlotte fick veta om researchtjänsten hos rekryteringsfirman, desto mer självklart blev det att tacka ja:– I tio år hade jag matchat läppstift och kläder, och jag kände mig understimulerad, och nu … Tänk att få betalt för att vara nyfiken – och dessutom lära sig något nytt varje dag!

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro