ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så avslöjar du dejtingskojarna på nätet

Lina Nyberg · 19 Feb 2012
Uppdaterad 19 Feb 2012
Jasmine Jensen träffade sin sambo Andreas på en dejtingsajt i maj förra året. Tidigare hade hon träffat på  flera killar som överdrivit om både utseénde och om hur snälla de är. 

Jasmine Jensen träffade sin sambo Andreas på en dejtingsajt i maj förra året. Tidigare hade hon träffat på  flera killar som överdrivit om både utseénde och om hur snälla de är.  Foto: Gustav Gräll


Nätdejtingen har exploderat. Varje månad loggar över en miljon svenskar in på olika dejtingsidor. Men nu kan du slippa bli lurad på den Stora Kärleken. Så här avslöjar du bedragaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Tidskriften Times nätupplaga publicerade i veckan en artikel där forskare vid University of Wisconsin–Madison och Cornell University i en studie har undersökt beteendet hos kärlekskranka nätdejtare. De jämförde 78 olika personers egentliga ålder, längd och vikt med deras nätprofiler. Med hjälp av olika kognitiva och lingvistiska teorier kunde forskarna två gånger av tre avslöja någon som for med osanning. Ofta försöker bedragaren kompensera för något mindre bra när de överdriver sina goda sidor. Jasmine Jensen träffade sin sambo Andreas på en dejtingsajt i maj förra året. Tidigare hade hon stött på flera killar som bland annat överdrev sitt utseende, sin längd och hur snälla de var.

– Sen träffade jag Andreas och vi klickade direkt, säger hon.

Marie Hagberg som har skrivit en bok om nätdejting säger att det är många som ljuger på dejtingsidorna, men hon tror att de inte inser att de gör det. Ett gott råd har hon:

– Om det är för bra för att vara sant är det troligen det.

klar

Artikellänk är kopierad

Lina Nyberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro