ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så binder du midsommarkransen

Hanna Göransson · 22 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
– Björklöven är en bra bas, de är mjuka och lättarbetade, säger Pia Hedén och fyller på med midsommarblomster, prästkragar och hundkex.

– Björklöven är en bra bas, de är mjuka och lättarbetade, säger Pia Hedén och fyller på med midsommarblomster, prästkragar och hundkex. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Att göra en krans tar ungefär en halvtimme. Använd en vass sax eller en kniv när du plockar blommorna. Och se till att få med dig dubbelt så många som du tror att du behöver. – Ta blommor med kraftiga stjälkar, de slokar inte lika lätt, säger Pia Hedén, trädgårdsmästare på Rosendals trädgård på Djurgården. Hon börjar med att böja till en lagom storlek med hjälp av ståltråd och virar floristtejp runt för att dölja stålfärgen. Sedan gör hon små buketter av blommor och binder fast dem med floristtråd.

•• Finns det några blommor som inte passar i sommarkransen? – Undvik brännässlor, och plocka inte från grannens trädgård. Om man gör sin krans i förväg kan man lägga den i en plastpåse, spreja med vatten och stoppa in i kylen. Då håller sig blommorna färska längre. Annars är kransens livstid begränsad. – Den börjar sloka framåt småtimmarna, men då är de flesta rätt slokade själva, säger Pia Hedén.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro