ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så blev eken rikskändis

Anders Molin · 24 Nov 2011
Uppdaterad 24 Nov 2011
– Det finns ingen motsättning i att kämpa för det här och andra viktiga saker ute i världen. Eken är en symbol för det gröna Stockholm, säger aktivisten och miljöingenjören Bengt K-son.

– Det finns ingen motsättning i att kämpa för det här och andra viktiga saker ute i världen. Eken är en symbol för det gröna Stockholm, säger aktivisten och miljöingenjören Bengt K-son. Foto: Urban Brådhe


Medan protesterna rasar i Egypten och på Wall Street har vi svenskar valt att ägna tidningssidor och nyhetssändningar åt en svensk nyhet. Hotet mot eken utanför Tv-huset i Stockholm. Hur har ett träd blivit så viktigt? Medieforskaren Kristoffer Holt berättar. Samtidigt är den norske arboristen klar med sin rapport – och en ny dödsdom verkar nära.

klar

Artikellänk är kopierad

I över en månad har aktivister vakat över eken på Oxenstiernsgatan i Stockholm.
I över en månad har aktivister vakat över eken på Oxenstiernsgatan i Stockholm.Foto: Urban Brådhe
Bengt K-son undersöker.
Bengt K-son undersöker.Foto: Urban Brådhe

Dramat har kvalat in på bästa nyhetsplats i tidningar och på tv. I morgonsofforna diskuterar experter och SVT har börjat direktsända på webben för att ingen ska behöva missa något. Är det världskrig? 

Dödsdom står fast

I går lämnade norske arboristen Erik Solfjeld över sin rapport om tv-eken till trafikkontoret. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Molin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro