ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så blir alla skolor bra skolor

Karolina Skoglund · 12 Dec 2013
Uppdaterad 12 Dec 2013
Nils Fryborg, 18, och Henrik Johansson, 18, går på kommunala skolan Kista gymnasium. – Det är bra att få välja i vilken skola man vill gå, tycker jag. Det är mest politiker som jämför friskolor och kommunala skolor men visst känns det tryggt att den skola man går i inte kan gå i konkurs, säger Henrik.

Nils Fryborg, 18, och Henrik Johansson, 18, går på kommunala skolan Kista gymnasium. – Det är bra att få välja i vilken skola man vill gå, tycker jag. Det är mest politiker som jämför friskolor och kommunala skolor men visst känns det tryggt att den skola man går i inte kan gå i konkurs, säger Henrik. Foto: Natanel Johansson


Sluta jämföra friskolor med kommunala skolor och börja i stället jämföra skolor med skolor, oavsett ägarform. Det tror elever från både friskola och kommunal skola är den bästa lösningen för att uppnå en likvärdig skola.

klar

Artikellänk är kopierad

Moa Bergman, 17, Gabriel Hallin, 16, Sigrid Ivarsson, 16 (sittande), går på friskolan Kunskapsgymnasiet. ”Kolla på varje enskild skola i stället för att jämföra friskolor med kommunala skolor”, säger Sigrid om hur jämlikheten mellan skolor kan bli bättre.
Moa Bergman, 17, Gabriel Hallin, 16, Sigrid Ivarsson, 16 (sittande), går på friskolan Kunskapsgymnasiet. ”Kolla på varje enskild skola i stället för att jämföra friskolor med kommunala skolor”, säger Sigrid om hur jämlikheten mellan skolor kan bli bättre.Foto: Natanael Johansson

För tjugo år sedan hade Sverige ett av västvärldens mest centraliserade skolsystem. Nu är det svenska skolsystemet ett av de mest avreglerade och var femte gymnasieelev går i en friskola. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro