ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Så blir du automationsingenjör på bara tolv veckor

Metro · 20 Maj 2019
Uppdaterad 3 Jun 2019

Foto:  Björn Eklund


Industrirobotar, automatiserade system och att ha en viktig roll för att produktionen ska flyta på – låter det som något för dig? Om du har ett teknikintresse kan du på endast 12 veckor ta ett språng rakt in i teknikens värld med Academys unika utbildning.

klar

Artikellänk är kopierad

En del processer sker som av sig själva, men har du någonsin funderat på hur det går till och vem som ser till att allt faktiskt fungerar som det ska? Då kanske Academys intensivutbildning passar dig, där du blir automationsingenjör på 12 veckor och dessutom garanteras fast anställning efter avslutat program.

David Ecer hade ingen tidigare erfarenhet inom varken teknik eller IT men kände en stark dragning till att jobba praktiskt med automation. programmerare inom automation.Han valde därför att utbilda sig hos Academy och jobbar idag som 

– För att lyckas i rollen som automationsingenjör är det viktigaste att man har ett genuint intresse för teknik och digitalisering. När jag började hos Academy kom jag in i en spännande miljö där mycket kompetens rymdes under ett och samma tak, säger David.

En av de stora fördelarna med utbildningen är blandningen av teori och praktiskt lärande, berättar han.

– Den största utmaningen var nog att komma in i tankesättet för att lära sig ett helt nytt yrke. Det gällde att anstränga sig hårt för att hänga med i utbildningens höga tempo, men tack vare stöd från lärare och andra studenter lärde man sig hela tiden nya saker

Academy erbjuder utbildningar för alla över 18 år, som har rätt driv och motivation, och som vill göra ett karriärskifte. Rekryteringsprocessen fokuserar på individens förmågor och egenskaper. Utbildningen bygger på metodiken Accelerated Learning som fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo, teamarbete och en kontinuerlig dialog med feedback – allt för att deltagarna ska vara så förberedda som möjligt när de tar examen och påbörjar sin nya karriär.

– Man kommer aldrig kunna lära sig ett helt yrke på 12 veckor, men du får den grundkompetens som behövs för att komma ut på uppdrag och därefter kommer lärandet bara att fortsätta, säger David.

Ta genvägen till en ny karriär genom att gå någon av Academys utbildningar.
Ta genvägen till en ny karriär genom att gå någon av Academys utbildningar.Foto: Shutterstock

Direkt efter examen väntar en tillsvidareanställning som konsult hos Academic Work. David påbörjade sitt uppdrag hos ett internationellt företag inom fastighetsbranschen dit han senare blev rekryterad.

 – Man är alltid nervös första dagen på jobbet och som nyexaminerad kände jag extra stor nervositet. Men jag har trivts väldigt bra från start och min utveckling har gått stadigt framåt under min tid på min nya arbetsplats. Idag jobbar jag främst inom HMP, SCADA och PLC-programmering. Förutom programmering tillkommer också en del driftsättningar och felsökning, säger David.

David beskriver hur karriärbytet har inneburit en positiv utveckling för honom.

– Jag har fått en bra kompetensutveckling, en säkrare karriärinriktning och så har jag blivit mer målinriktad som person. Jag rekommenderar verkligen andra att göra samma resa.

Vill du precis som David komma in i teknikbranschen och jobba med automation? Sök då till Academy där du blir Automationsingenjör på 12 veckor. Rekryteringen sker löpande så vänta inte med att göra urvalstesterna på academy.se

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro