ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så blir du en Spindelman i karriären

Kristian Borglund · 2 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Sony Pictures


Gör Metros Spindelmannen-test

klar

Artikellänk är kopierad

Spiderman som karriärmentor? Jajamän. Den fasadklättrande superhjälten ger fullt av inspiration till dig som vill nå framgång i karriären.

Kolla här:• Vem är bättre på att nätverka sig framåt?• Vem kan hålla i trådar som Peter Parker i rödblå trikå?• Vem har en mer utvecklad sinnesnärvaro?• Vem kan tackla personliga motgångar som denna superhjälte?• Lagom till biopremiären av ”Spiderman 3” i morgon presenterar Metro här frågorna som mäter din Spiderman-potential i karriären.

Foto: Sony Pictures

Testa dig själv – hur mycket Spindelmannen är du?

SVINGAR DU DIG I NÄTVERK? Spiderman är en mästare på att skapa nya nätverk och svinga sig fram i dem. Hur är det för dig? Tips: Nätverka mer i din karriär så får du lättare att svinga dig fram dit du vill. Se också till att underhålla dina nätverk så att de inte vittrar sönder. Ju bättre kvalitet näten har, desto mer bär de. LITAR DU PÅ DIN INTUITION? Spiderman har intuition utöver det vanliga som ger honom möjlighet att agera blixtsnabbt. Hur är det för dig? Tips: Lär dig att lyssna mer på din intuition. Ofta finns outtalade känslor i din vardag som du kan bli bättre på att fånga upp. Till exempel kanske du anar en gömd irritation mellan orden i ett mejl från en kollega. Då kan det vara bra att prata med personen och ta reda på om din känsla stämmer. HAR DU DUBBLA IDENTITETER? Spiderman och Peter Parker är samma person, men identiteterna växlas galant beroende på sammanhanget. Hur är det för dig? Tips: Testa att växla mellan fler identiteter du också. Om du exempelvis har en stämpel på dig att vara en mespropp, kan du prova att anmäla dig till en projektgrupp för att där briljera med ledarskapstalanger som du aldrig har fått chansen att visa för dina kolleger. Våga synliggöra nya sidor! HJÄLPER DU ANDRA I NÖD? Peter Parker drar på sig Spiderman-dräkten och gör goda gärningar för människor som behöver det. Hur gör du? Tips: Bli en hjälpare du också. Om du vill kan du vara lika hemlighetsfull som Peter Parker. Dela exempelvis ut anonyma brev då och då till en kolleger som behöver lite extra knuffar framåt (ge gärna massor av beröm och underteckna ”Hemliga hjälparen” eller varför inte.... ”Spiderman” :-)). BROTTAS DU MED INRE TVIVEL? I nya filmen lär det snurra rejält i Peter Parkers huvud och Spiderman drabbas av en personlig kris. Hur är det med dig? Tips: Om du känner dig som en bluff i karriären, eller känner dig allmänt vilsen, så är en tröst att många känner precis som du. Det är normalt. Även högprofilerade företagsledare blir ibland som småpojkar innanför sitt skal. Lyssna på ditt hjärta bara, så kommer det att bli bra. HAR DU MOTGÅNGAR? Spiderman drabbas alltid av motgångar. Dessutom har han en lång rad rivaler som vill bekämpa honom. Men hjälten lyckas alltid i slutändan. Hur är det för dig? Tips: Alla människor har motgångar. Det som skiljer framgångsrika människor är att de ser motgångar som ett naturligt inslag på vägen framåt, och att de inte låter sig stoppas av dem. Och apropå rivaler: Om du har någon på ditt jobb som skickar ut giftpilar mot dig, fundera då på när det är dags för en konfrontation. Gör som Spiderman; stå upp för vad du tror på och visa civilcourage! Tänk efter: Vad är jobbigast på sikt -- att låta konflikten pågå, eller att reda ut den och rensa luften?

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro