ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så blir du ett proffs på att använda Netflix

Aron Andersson · 3 Apr 2017
Uppdaterad 3 Apr 2017
Det finns knep som gör Netflix ännu bättre.

Det finns knep som gör Netflix ännu bättre. Foto: All over press


Vill du ta ditt Netflix-tittande till nästa nivå? Här är knepen som bara de mest inbitna streamingproffsen känner till.

klar

Artikellänk är kopierad

Knäck koden till Netflix ”hemliga” genresystem

Som du kanske vet har Netflix ibland rätt märkliga genrer, som ”Italiensk action och äventyr från 80-talet” eller ”Kritikerrosade kriminalthrillers från 70-talet”.

För att hålla isär alla dessa genrer har Netflix skapat ett siffersystem där en särskild kod motsvarar en specifik genre. Testa t.ex. https://www.netflix.com/browse/genre/6114 eller https://www.netflix.com/browse/genre/5462 för att komma åt de två exempelgenrerna ovan.

Nu råkar svenska Netflix för tillfället inte ha några filmer i just dessa genrer, men det kan vara rätt kul att själv testa en slumpmässig sifferkombination och se vad som dyker upp.

LÄS MER: Här är bästa filmerna på Netflix 2017

Byt stil på undertexterna

Har du svårt att läsa undertexterna? Det är faktiskt möjligt att själv bestämma hur dessa ska se ut. Det gör du på denna länk. Det går både att skapa ett renare utseende, och ett som är lite mer… unikt.

Dessa inställningar fungerar dock bara på vissa enheter.

Önska serier och filmer som Netflix borde ha

Är du missnöjd med Netflix utbud? Då kan du försöka göra något åt saken. Det är fullt möjligt att själv önska både tv-serier och filmer. Det kan du göra via detta formulär. Vad som händer med önskningarna är dock mindre klart.

Troligtvis får du inte direktlinje till vd Reed Hastings, men vill du kämpa för att ”The Simpsons” ska komma till Netflix så är det här du gör det.

LÄS MER: Streama serier och film – här är bästa tjänsterna

Så ser du exakt allt du har tittat på förut

Om du glömt vilka serier eller filmer du redan kollat på finns det ett enkelt sätt att ta reda på det. Via ”Min aktivitet” får du en komplett lista på allt du någonsin kollat på. Denna funktion används med fördel för att avslöja vad andra familjemedlemmar lånat ditt konto till.

Men det kan också vara bra för den glömske som vill undvika att ”råka” se om ”Sweet Home Alabama” för tredje gången.

Avslöja om någon snyltar på ditt konto

Under ”den senaste kontoåtkomsten” ser du alla inloggningar som gjorts på ditt Netflix-konto och kan därmed avslöja eventuella snyltare.

Släng ut eventuella snyltare från ditt konto

Under inställningarna som du hittar på ”Ditt konto” kan du också välja alternativet ”Logga ut på alla enheter” för att bli av med de snyltare som du lyckats avslöja.

Få nya funktioner före alla andra

Under ”Testdeltagande” kan du välja att vara delaktig i att testa nya funktioner som Netflix funderar på att införa. Så här beskriver Netflix själva denna inställning: ”Delta i tester för att förbättra Netflix-upplevelsen och se förändringar vi överväger att göra innan de är tillgängliga för alla medlemmar.”

LÄS MER: Nu kan du titta på Netflix offline – utan att använda upp all din mobildata

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro