ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så blir du lurad av den smarta maten”

Urban Brådhe · 28 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

 ”Smart mat” är den nya trenden. Vi köper uppskuren sallad, hackad lök och skivad falukorv. Allt för att slippa onödigt jobb. Men smakar det så kostar det. Minimorötter är 491 procent dyrare än vanliga.– Det är en speciell sorts morötter och det blir mycket svinn, säger Marianne Härning Nilsson, på Mariannes farm leverantörer till livsmedelshandeln.

En annan anledning är att otvättade morötter tillhör lantbruk och när de tvättas och skärs upp hamnar de under livsmedelsreglementet som ska garantera att produkten är klar att äta. Men när det gäller falukorv, är vi så lata att vi inte orkar skiva den själva?– Folk är mer och mer stressade i dag. Med färdiga skivor sparar man både tid och disk, säger Caroline Åslund, produktchef Scan.

Fredrik Ekström om­världs- och trendanalytiker på United Minds, säger att mattrenden egentligen går mer åt det genuina och äkta, men att vi med dagens tidspress i samhället gör det bekvämt för oss och köper förenklad mat.– Man kan kalla det för en naturlighetsparadox. Vi är beredda att betala mer vid förenkling så länge man inte tullar på äktheten med olika tillsatser, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Urban Brådhe
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro