ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så blir du snyggast på nyår

Petra Thungården · 16 Dec 2012
Uppdaterad 16 Dec 2012

Stora mjuka lockar, höga kinden, förföriska ögon och glänsande läppar är framgångsreceptet till en fulländad nyårlook. Metros skönhetsexpert Petra Tungården guidar dig till årets bästa nyårsstil.

klar

Artikellänk är kopierad

Förbered A och O för en perfekt felfri makeup är underlaget. Du skulle inte måla om hemma utan att spackla först. Börja med att applicera en primer. En primer fyller i fina linjer, ojämnheter och håller sminket på plats långt in på småtimmarna. Blir du lätt röd? Välj en primer med gröna pigment som neutraliserar det röda. 

Felfri bas Börja med att täcka över kvisslor, röda partier såsom näsvingarna med en concealer. Är du mörk under ögonen? Satsa på en concealer i rosa för de blåare partierna. För iögonfallande kindben använder du dig av en ljusare- och en mörkare krämfoundation blanda sedan ut dessa med din vanliga foundation.

Gå ner fem kilo i ett svep Fixera din foundation med ett transparent puder för en heltäckande försäkring mot kyla och flammiga kinder. Framhäv dina drag och gå ner fem kilo i ett svep. Skugga ansiktet med ett brunpuder likt en 3:a. Börja under käken, fortsätt in under kindbenet för att avslutningsvis svepa borsten upp längst tinningen.

Ögat  Rama in ansiktet med välformade ögonbryn. Borsta brynen snett uppåt för att öppna upp ögat. Applicera en ljus ögonskugga över hela ögonlocket, markera globlinjen med en brun ögonskugga. Applicera flytande eyeliner och ös på med svart mascara. För ett snällare öga använder du brun mascara för underfransarna.

Lyster Applicera en krämig highlighter på kindbenens högsta punkt, under ögonbrynet, längst näsbenet, vid ögats inre vrå och på överläppens överkant. Fixera slutligen highlightern med ett ljusreflekterande puder. Highlightern förstorar, medan brunpudret förminskar. 

Hollywoodsvall För äkta hollywoodsvall addera clips med löshår för en kväll! Dela upp håret i sektioner, jobba dig runt lodrätt för att locka ihop löshåret med ditt eget hår. Använd dig av en tjockare locktång, utan klämma, som ger märken. Ha tålamod – låt håret svalna ordentligt innan du slutligen borstar ut lockarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Petra Thungården
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro