ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så blir julvädret i Stockholm

Josefin Svenberg · 22 Dec 2012
Uppdaterad 21 Dec 2012

Ett snöfallsom­råde under natten till julafton ger ännu mer vitt på marken, men annars blir julhelgen grå i Stockholms­området. På juldagen kan det komma snöblandat regn.

klar

Artikellänk är kopierad

Kvällen före julafton kommer ett snöfallsområde att leta sig in över Västkusten för att sedan röra sig i en nordostlig bana under natten. I södra Sverige kan det ge upp emot en decimeter snö, men när det når Stockholmsområdet har det försvagats.

– I kombination med friska vindar ger det dålig sikt på vägarna, men förhoppningsvis har de flesta kommit fram till sina julfiranden då, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI.

Bakom snöfallet kommer ett område med mild luft, så det är inte helt säkert att den snö som faller i Sydsverige får ligga kvar på marken hela julaftonen.

– Det kan bli en vit jul där, men det är jättesvårt att säga. Snön kanske lägger sig lite på gräsmattorna, men inte på vägarna.

Under juldagen och annandagen ligger temperaturerna omkring nollan i Stockholm medan det blir några plusgrader längre söderut. Snöblandat regn kan förekomma.

Får vi se någon sol under julhelgen?

– Nej, det ser inte så jätte­lovande ut. Det blir mest moln, säger Lisa Frost.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro