ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så blir påskvädret: “Passa på att njuta av värmen nu

Malin Nykvist · 16 Mar 2016
Uppdaterad 16 Mar 2016

Påsken närmar sig med stormsteg och om du hoppas på att få spendera de lediga dagarna med sol och värme så får du tänka om – kallare väder väntas i hela landet.

klar

Artikellänk är kopierad

"Det är fortfarande skidsäsong och i fjällen så kommer det att bli bra väder med några minusgrader. Det blir bra väder för de som vill åka skidor", säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen.
"Det är fortfarande skidsäsong och i fjällen så kommer det att bli bra väder med några minusgrader. Det blir bra väder för de som vill åka skidor", säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen.Foto: Patrick Sörquist / TT

Under onsdagen och torsdagen kryper temperaturerna uppåt med närmare 10 grader, men nu på fredag så kommer en kallfront in över landet med lägre temperaturer som ser ut att stå sig månaden ut, enligt Martin Hedberg meteorolog, på Vädercentralen. 

– Vill man njuta av vårvärmen vi har nu så ska man passa på, snart blir det kallare igen, säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen. 

När påsken inleds nästa fredag så ser det ut att bli mestadels uppehåll i hela landet, men trots det så ser det inte ut som att temperaturen kommer att nå upp till den vårvärme som den gångna veckan har bjudit på. 

► LÄS MER: Passa på och njut av vårvärmen – senare i veckan är det risk för snö

– Runt påsk så ser vi ut att få några få plusgrader och det ser ut som att det kommer att ligga på samma temperaturer som den här helgen med några enstaka plusgrader istället för 10-15 grader som vi har haft nu, säger Martin Hedberg.

Under långfredagen kan det bli mellan 5-8 plusgrader i Stockholm och runt 8-10 plusgrader i Göteborg och Malmö. Resten av påskhelgen ser det ut att bli mellan 5-10 plusgrader i Götaland och Svealand, medan Norrland kan få minusgrader under dagarna, enligt Martin Hedberg.

– Temperaturen jobbar sig sakta uppåt, men kommer inte att återhämta sig till de temperaturer som vi har haft nu. Om man tittar i almanackan så är vi en månad för tidiga med det vårväder som vi haft. Det har varit lite onormalt varmt, så det är bara att vara glad för den värme vi har fått, säger han. 

För alla de som tänkt passa på att ta på sig skidorna och ge sig ut i skidbacken under påsken så ser prognosen bättre ut. 

– Det är fortfarande skidsäsong och i fjällen så kommer det att bli bra väder med några minusgrader. Det blir bra väder för de som vill åka skidor, säger han. 

► LÄS MER: Pollensäsongen: "Väntas bli värre än förra året"

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Nykvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro