ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Så blir Samsung Galaxy S9 – och tre andra rykten inför MWC

Björn Berglund · 22 Feb 2018
Uppdaterad 22 Feb 2018
Världens största mobiltelefonmässa drar igång ingen.

Världens största mobiltelefonmässa drar igång ingen. Foto: IBL


På måndag slår Mobile World Congress (MWC) upp portarna i Barcelona. Det är världens största mobiltelefonmässa och veckan väntas bjuda på flera stora nyheter. Metro ger dig de största snackisarna du borde ha koll på inför mobilfesten.

klar

Artikellänk är kopierad

Nya Galaxyn kan dominera

Techcrunch.Mest förhandssurr är det kring Samsung. Teknikjätten presenterar nämligen sin nya Galaxy S9 lagom till mässans öppnande. Enligt vad fans och sakkunniga har luskat ut från förhandsuppgifter har Samsung tryckt in flera nya finesser i kamerorna – som ”super-slow motion” i 1 000 bilder per sekund, 3D-emojier och ansiktsigenkänning samt bättre möjligheter till mörkerfoto. Nedladdning väntas gå snabbare än förut och mycket pekar på att S9 kommer vara utrustad med ett biffigare batteri än tidigare modeller, skriver sajten

LG:s smartare smartphone

Bolaget väntas bryta sin egen tradition av att lansera telefoner i den populära G-serien på mässan och kommer istället att presentera en uppgraderad och smartare version av V30-telefonen från i höstas, skriver Korea Herald. Den kommande modellen sägs ha genomgått en IQ-höjning genom en röstassistent integrerad med Google Assistant och bildigenkänning som analyserar och identifierar motiv som kameran pekas mot. Enligt LG har algoritmerna tagits fram genom att analysera 100 miljoner bilder, skriver sajten Swedroid.

Sony satsar på snabbhet

Sony brukar använda MWC-mässan för att lansera nya modeller och i år väntas inte bli något undantag. Enligt en läcka på Reddit i december är den japanska gigantens kommande modell utrustad med Qualcomms kraftfulla nya Snapdragon 845-processor. Om det stämmer kommer den nya Xperian bli en av de snabbaste telefonerna på marknaden, skriver The Sun. Enligt läckan har har nya modellen också en 5,7-tums oled-skärm med 4K-upplösning.

Nokias återtåg fortsätter

På förra årets MWC gjorde Nokia dundersuccé, bland annat genom en upphottad version av sin klassiska 3310. Det en gång i tiden så mäktiga finska telefonmärket förvaltas i dag av finska HMD, och enligt rykten kommer tillverkaren lansera flera stora nyheter – som Nokia 7 Plus, som sägs bli företagets första Android One-mobil, och budgetvarianten Nokia 1. Det skriver IDG.

pil
Detta är MWC

Mobile world congress är en årlig mässa för mobil­telefonibranschen.

Den arrangeras i Barce­lona, Spanien, av GSM Association som är en sammanslutning av mer än 1 000 företag med koppling till mobilteletjänster.

Mässan hölls tidigare i Cannes, Frankrike, där den var känd som 3GSM. Den första mässan hölls 1987.

Förra året var besöks­antalet 108 000 personer, vilket väntas slås i år.

Källa:  Källa: MWC

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Berglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro