ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Så blir vädret på valborg

Anna Åslund · 27 Apr 2016
Uppdaterad 4 Okt 2016
Om du söker efter sol på Valborg ska du befinna dig i Götaland eller Svealand. 

Om du söker efter sol på Valborg ska du befinna dig i Götaland eller Svealand.  Foto: TT/All over press


Ju närmare vi kommer månadsskiftet desto finare blir vädret. Enligt meteorologen finns det goda chanser att få en solig Valborg – om du befinner dig på rätt ställe.

klar

Artikellänk är kopierad

April månad har inte bjudit på något vidare vårväder, men allt eftersom månadsskiftet och valborgsmässoafton närmar sig ser det allt ljusare ut. 

– Vi har varit nere på det kallaste nu, men kommande dagar innan valborg blir det gradvis varmare, säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen. 

Vädret kommer att vara fortsatt ostadigt ända fram till helgen. Den som tänkt börja sitt valborgsfirande redan på fredag får stå ut med en del regnskurar som kommer in över i stort sett hela landet. Lagom till lördag lättar det dock på flera ställen. 

►LÄS MER: Så mår vi av det pissiga vårvädret

– Under lördagen blir det ganska klart väder i Stockholm, Södermanland och i stora delar av Norrland. Ju längre västerut vi kommer ser det däremot ut att vara betydligt mer moln och lite regn, säger Martin Hedberg. 

På västkusten och i västra Skåne kommer valborgsvädret att vara ostadigt. Störst chans till sol och temperaturer på 12-15 grader finns i östra delarna av Götaland och Svealand. 

Efter att temperaturen den senaste tiden har legat på runt 6-7 grader över hela Sverige kan nu svenskarna se fram emot riktigt vackert vårväder inom en snar framtid. 

– I början av maj, alltså om en vecka, kommer vi ha ungefär 12-13 grader över landet. Det kommer vara mer vårlikt än vad det varit den senaste tiden. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Åslund
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro