ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så bra är bidragen i fjärde deltävlingen

Anneli Wikström · 24 Feb 2018
Uppdaterad 24 Feb 2018

Det är dags för den fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen. I Örnsköldsvik bjuds det på fuldans, ballader och kan inte sitta still”-låtar.

klar

Artikellänk är kopierad

1.Emmi Christensson”Icarus”Betyg: 2Detta låter som något som Georgien skulle tävla med i Eurovision song contest. Eller som musiken i en scen i en Disney-film där prinsessan och prinsen till sist förenas i en kyss efter att prinsen räddat henne från något hemskt. Det känns inte så 2018.

2.Elias Abbas”Mitt paradis”Betyg: 2Elias går ut med en dansant Panetoz-pastisch. Han har ett publikfriande ”ojojojojoj” i refrängen som sätter sig direkt. Han kommer få med sig de yngre och hjärtat i rutan lär bulta rött. Bör bli minst en andra chans.

3.Felicia Olsson”Break that chain”Betyg: 3Den här är en låt som växer. Den har en snygg klassisk tonartshöjning, en bra refräng och Felicia är säker på scenen. Men är den tillräckligt direkt för att gå igenom rutan på tre minuter? Kan vara med och slåss om en andra chans

4.Rolandz”Fuldans”Betyg: 1Det här är inte bra utan det är bara plojigt. Men jag är inte dum. Kombinationen hyllad komiker, buskis, boogie woogie, dialekter, roliga texter och dansbandskostymer räcker långt. Kan räcka till Friends arena faktiskt.

5.Olivia Eliasson”Never learn”Betyg: 3Den här lämnade mig sval vid första lyssningen men med scenshowen växer den rejält. Älskar beatet i refrängen, de gula självlysande dansarna och vill sittdansa lite. Lär slåss med Felicia om tittarrösterna.

6.Felix Sandman”Every single day”Betyg: 4Felix bryter sig fri från The Fo&o och det funkar väldigt bra. Det här är en fin avskalad ballad med pianokomp. Men Felix är förkyld och rösten håller inte på repen. Sätter han det på lördag förtjänar han en finalplats.

7.Mariette”For you”Betyg: 4Mariette kan man lita på. Det är känslan jag får när jag hör låten. Hon har rösten och utstrålningen. Låten inte är den starkaste jag hört men trots det så sticker hon ut i det här startfältet. Finalplatsen känns given.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro