ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så bra är bidragen i Melodifestivalens andra deltävling

Anneli Wikström · 10 Feb 2018
Uppdaterad 10 Feb 2018
Så här bra är bidragen i Göteborg.

Så här bra är bidragen i Göteborg. Foto: Siri Amram


I kväll är det dags för andra deltävlingen i Melodifestivalen. Sju bidrag, som består av både veteraner och nykomlingar, ska tävla om att gå direkt till final eller till andra chansen. Så här låter det i kväll.

klar

Artikellänk är kopierad

”Shuffla”Artist: Samir & ViktorBetyg: 3Melodifestivalens Piff och Puff har för vana att leverera igenkännande låtar med hookig refräng och ett beat som sätter sig – man kan inte sitta stilla och efter första lyssningen kan du låten. Ett bra recept för att gå till final vilket de kan göra för första gången på lördag utan att passera andra chansen. ”Shuffla” är det starkaste som kommit från den här duon.

LÄS MER
Liamoo om favoritskapet i Melodifestivalen: "Det oroar mig"

”Allting som vi sa”Artist: Ida RedigBetyg: 3Ida Redig levererar en skön poplåt som växer på en. Det är som om Håkan Hellström och Veronica Maggio gjort ett barn och ut kom detta. Ida är säker på scenen och sångmässigt gör hon inga misstag. Trots att hon inte är känd för den stora massan tror jag hennes chanser att knipa en andra chans med ”Allting som vi sa” är skapliga.

”Det finns en väg”Artist: Jonas GardellBetyg: 2Gardell intar scenen med en teatralisk låt med musikalfeeling. På scenen växer den och är väldigt pampig med alla körsångare på rad och så avslutar Gardell med en äkta vinnarpose. Jag går inte igång på detta, inte för att det är dåligt utan för att det inte är tillräckligt bra. Men vi vet ju av erfarenhet att det ibland räcker med att vara populär för att vinna och kanske funkar det för Gardell också? Jag vågar inte räkna bort honom från att ta en andra chans.

”In my Cabana”Artist: MargaretBetyg: 2Efter succén med ”Cool me down” satsar Margaret nu på Melodifestivalen. Jag gillar Margaret och hade höga förväntningar. Hon är cool på scen, hon har rösten och uttrycket, men låten, en latinoinspirerad sommardänga, går inte till historien. Visst, den svänger och har lagom många ord som upprepas om och om igen, så man kan lära sig den på tre minuter. Frågan är om det räcker?

”Titta vi flyger”Artist: Stiko Per LarssonBetyg: 2Deltävlingens andra svenska poplåt med medryckande refräng. Men till skillnad från Ida Redigs låt så är den här mer ”tralalallig”, mer ospännande och intentsägande. Den är, som jag sagt tidigare, inte dålig men heller inte bra. Har svårt att se att den går igenom rutan och in i era hjärtan där hemma. Stiko Per Larsson får nog inte mer än sina tre minuter i årets tävling.

”Songburning”Artist: Mimi WernerBetyg: 2Mimi Werner ställer upp i Melodifestivalen för andra gången med en countrypoplåt som också är mycket schlager. Den är melodiös, innehåller trummor, snygg eld i bakgrunden och tonartshöjning. Första lyssningen passerade låten mig utan att lämna något speciellt avtryck men på scenen så växer den rejält vilket gör mig osäker. Jag känner mig fortfarande sval men tror att tittarna är varmare och ger Mimi en andra chans.

”Last breath”Artist: LIAMOOBetyg: 4Liam rappar i verserna och varvar med en melodiös refräng som fastnar. Och jag gillar det. Det är modernt, väldigt välproducerat och jag tror Liamoo kan vinna röster från många håll. Främst har han sin ”Idol”-publik i ryggen, sen tilltalar den här låten de yngre och vi vet ju vilka som älskar att app-rösta. Liamoo hade kunnat röra sig mer så det hade hänt lite på scenen, men det är petitesser.

LÄS MER
Benjamin Ingrosso och John Lundvik till mello-final
klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro