ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så bra är finalbidragen

Anneli Wikström · 11 Mar 2016
Uppdaterad 11 Mar 2016

Foto: TT


Efter fyra deltävlingar och en andra chans är det nu dags att kora en vinnare i årets Melodifestival. Tolv bidrag tävlar om att få representera Sverige på hemmaplan i Eurovision i maj. Metros Melodifestivalexpert Anneli Wikström guidar dig igenom årets finalbidrag.

klar

Artikellänk är kopierad

Panetoz ”Håll om mig hårt” Betyg: 3

Panetoz bjuder in till fest redan vid första tonen. De dansar, springer, studsar, det är konfetti och bomber och granater, de ler ikapp och sjunger så man blir torr i munnen av att vara åskådare. De skapar kaos och det är medryckande.

Lisa Ajax ”My heart wants me dead”¨ Betyg: 2

Lisa Ajax gör allt rätt men ändå sitter jag med en oberörd känsla när låten är klar. Anledningen är att låten är så förbenat tråkig. Den saknar en stark refräng och den drunknar i svallvågorna från Panetoz kaos. Det kan bli en jumboplats för Lisa på lördag.

David Lindgren ”We are your tomorrow” Betyg: 2

Det är svårt att inte gunga med foten i takt till ”Sun is shining”… förlåt menar ju förstås ”We are your tomorrow”. Igenkänning är ett starkt vapen och David Lindgren en rutinerad artist men det lär inte räcka långt på lördag med tanke på konkurrensen.

SaRaha ”Kizunguzungu” Betyg: 4

På tal om igenkänning. Shakiras ”Waka waka” ligger ju nära till hands när man lyssnar på SaRaha men man förlåter henne. Istället blir man glad, rycks med och man kan sjunga med i refrängen efter en lyssning. Livsfarligt. Det kan gå bra för SaRaha på lördag.

Oscar Zia ”Human” Betyg: 4

Oscar Zia svajar på rösten på repetitionerna men när han sätter tonerna så är detta tävlingens snyggaste bidrag. Det osar kvalitet, scenen är snygg och avskalad, Zia är säker och låten är stark. Allt detta bör ta honom till en av topplaceringarna i morgon.

Ace Wilder ”Dont worry” Betyg: 5

Ace Wilder har det bästa bidraget i årets final. Hon har helheten - showen, dansen, rösten, säkerheten och låten. Dessutom är hon cool som få. Hon kommer att utmana om segern och med tanke på att hon kom på en andraplats i fjol så kan det gå bra.

Robin Bengtsson ”Constellation prize” Betyg: 3

Robin Bengtssons framträdande är snyggt, låten växer och han lyfter numret med munspelet. Men jag är verkligen svårflirtad när det gäller den här låten. Den är lite för tråkig och jag kan inte riktigt se storheten som många tycks se. Tror han landar någonstans i mitten.

Molly Sandén ”Youniverse” Betyg: 4

Innan jag hade hört några bidrag så sa jag att Molly Sandén skulle vinna årets Melodifestival. Det trodde jag ända fram till att Frans gjorde entré. Mollys snygga ballad är en av de bästa låtarna i år och hon sjunger brallan av de andra. Jag tror internationella juryn kommer hylla den men det räcker nog inte.

Boris Rene ”Put your love on me” Betyg: 2

Boris René var en av de bästa i sin deltävling. Han var charmig och låten var svängig. Men nu, i konkurrensen, så platsar den inte riktigt längre. Boris är en glädjespridare och låten svänger fortfarande men nu upplevs bidraget lite väl tjatigt.

Frans ”If i were sorry” Betyg: 4

Efter första lyssningen var jag såld. Och jag var inte ensam. Frans fick svenska folket på fall. Han har bästa låten i tävlingen men hans osäkerhet på scenen drar ned helhetsbetyget. Men om inte internationella juryn sätter stopp så tror jag Frans står i Globen i maj.

Wiktoria ”Save me” Betyg: 4

Okända Wiktoria står egentligen bara rakt upp och ned på scenen. Hon låter sin röst stå i fokus och den lyfter fram den här medryckande popcountryn. Fler än jag tycks gilla det för Wiktoria tros vara med i toppstriden. Jag har dock svårt att se att hon når hela vägen.

Samir och Viktor ”Bada nakna” Betyg: 3

Även om man inte vill nynna på den här låten så går det inte att låta bli - och det är dess styrka. Kidsen lär låta hjärtappen jobba. Men detta är inte låten jag vill att vi skickar till Eurovision och det lär internationella juryn tack och lov se till att vi inte gör.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro