ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så bra är Googles superglasögon

Anthony Johnston/Metro World News · 27 Jun 2013
Uppdaterad 27 Jun 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: MWN
Foto: MWN
Foto: MWN

På Googles gigantiska kontor i centrala London fick Antonhy Johnston på Metro World News låna glasögonen som fungerar som en smartphone och styrs med rösten eller en liten touchkontroll nära det högra örat.   

– Så fort jag fick på mig glasögonen såg jag datorns display i mitt högra öga. Jag aktiverade systemet genom att böja huvudet bakåt och bestämde mig för att börja lite enkelt. ”Ok, visa mig vägen till Buckingham Palace?”.

– Först fattade inte datorn, men efter en blixtsnabb korrigering visade den mig rätt genom Google Maps.

Metros reporter körde en ny rösttest: Vad heter Nicaraguas huvudstad? Det rätta svaret. Managua, kom omgående.

– När jag bad om videos eller musik reagerade Google Glass blixtsnabbt. Däremot blev det riktigt struligt när jag försökte scrolla menyn genom att använda touchkontrollen. Jag tryckte och petade på kontrollen på högra sidan av huvudet men det ville sig inte riktigt.

Google Glass är en minidator och bärs som glasögon. Datorn är röststyrd och kan även filma omgivningen i realtid och skicka bilderna vidare. 

Flera dataskyddsmyndigheter, däribland svenska Datainspektionen, har vänt sig till Google och frågat hur bolaget tänker lösa integritetsproblemen. 

Google Glass användes nyligen vid en bukoperation i USA. Läkaren Rafael Grossman streamade hela operationen till sin egen Ipad.

Google Glass, som väger 36 gram, börjar marknadsföras i USA mot slutet av året. Introduktionspriset väntas ligga på drygt 10 000 svenska kronor. 

Trots krånglet får glasögonen godkänt av Metros reporter:

– Allting är möjligt, från att direktsända hjärnoperationer ur ett läkarperspektiv till att se Messa spela fotboll som åskådare på första parkett.

klar

Artikellänk är kopierad

Anthony Johnston/Metro World News
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro