ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så bra är Iphone 6 och Iphone 6 Plus

Aron Andersson · 17 Sep 2014
Uppdaterad 19 Sep 2014

Foto: Apple


Nu har de första testerna av Iphone 6 och Iphone 6 Plus börjat dyka upp. Så här tycker experterna om de nya mobilerna. 

klar

Artikellänk är kopierad

The Verge. 9 av 10 till Iphone 6, 8,7 av 10 till Iphone 6 Plus.

”Allt är bättre och inget är annorlunda”. Så sammanfattar David Pierce på The Verge sina intryck av Iphone 6. Han är imponerad av mobilen och lyfter fram uppdateringar som större skärm, bättre wifi och bättre 4G. Samtidigt skriver han att Iphone 6 inte är ambitiös och att Apple inte har några stora visioner med mobilen.

”De senaste Iphone-modellerna kunde ha varit en chans för Apple att verkligen på nytt undersöka vad en smart mobil ska vara, men Apple byggde bara en större Iphone. Därför att det var vad folk ville ha”, skriver han och ger mobilen 9 av 10 i betyg.

Samma sajt ger Iphone 6 Plus 8,7 av 10. Men omdömet låter samtidigt bättre för den större modellen:

”Det känns som en helt ny produkt för Apple” och ”Den mindre Iphone 6 känns bara som nästa uppdatering av Iphone, men Iphone 6 Plus känns som något helt annat, med ett par mjukvaruförändringar och lite kärlek från apputvecklare kan det bli min huvudsakliga dator”, skriver Nilay Patal på sajten.

Men han lämnar en brasklapp: ”Vi kommer att behöva större händer”.

Engadget. 90 av 100 till Iphone 6, 87 av 100 till Iphone 6 Plus.

”För första gången kan Iphone-fans njuta av något som Android-användare tagit för givet: valmöjligheter”, skriver Engadget som testat både Iphone 6 och Iphone 6 Plus.

”Årets Iphone-modeller är inte banbrytande, och inte heller perfekta. Men de uppvisar något mycket viktigare för Apples framgång i långa loppet: fräschhet”, skriver Brad Molen på sajten och framför sin uppskattning för den nya, rundare formen.

Cnet. 4,5 av 5 till Iphone 6, 4,5 till Iphone 6 Plus.

”En större, skarp skärm, förbättrade LTE- och wifi-hastigheter, bättre autofokus, större lagringsutrymme upp till 128 GB”, är några av de nyheter som Cnet lyfter fram som positiva.

”I tidiga tester så är batteriet till Iphone 6 inte bättre än tidigare modeller, vissa Androidmobiler får plats med en ännu större 5-tums skärm i samma storlek, den saknar bildstabilisatorn från den större, dyrare, Iphone 6 Plus”, är några av minusen i omdömet.

För Iphone 6 Plus lyfts det bättre batteriet och den stora skärmen fram som positivt. Samtidigt framhåller recensenten att den stora modellen troligtvis inte passar alla. En del appar ser dessutom suddigare ut på den stora skärmen.

The Guardian. 5 av 5 till Iphone 6, 5 av 5 till Iphone 6 Plus.

Brittiska The Guardian lyfter egentligen bara fram ett minus med Iphone 6, det höga priset. Till skillnad från vad vissa andra recensenter beskriver så påstås här batteriet ha blivit bättre i den nya modellen: ”Jag får generellt sett ut ungefär 30 procent bättre batteritid från Iphone 6 än från 5S”, skriver recensenten.

Iphone 6 Plus får också full pott trots det ännu högre priset och att telefonen kan vara svår att handskas med för den med mindre händer. Men även här hyllas batteriet: ”den bästa batteritiden för en Iphone”.

The New York Times. Inget betyg.

”De tunna nya Iphone-mobilerna är inte storskärms-fullträffar, men de fungerar väldigt bra, precis som vi väntar oss av Apple. I slutändan är det vad som finns på insidan som gör att de hamnar precis framför konkurrenterna”, skriver Molly Wood på New York Times om de båda telefonerna.

Hon framhåller några av de nya funktionerna i IOS 8 som stora anledningar till att skaffa mobilerna.

Wall Street Journal. Inget betyg.

”I stället för att snegla på Android och fundera på vad jag missar, så har Iphone återigen fått min fulla uppmärksamhet”, skriver Geoffrey A. Fowler på Wall Street Journal om nya Iphone 6.

►LÄS MER: Här är alla nyheter i IOS 8

LÄS MER: Därför ska du inte köpa Iphone 6

LÄS MER: Därför ska du köpa Iphone 6

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro