ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så bra är låtarna i deltävlingen Göteborg

Melody · 6 Feb 2013
Uppdaterad 6 Feb 2013
Sean Banan är en av artisterna som är med i deltävlingen Göteborg. 

Sean Banan är en av artisterna som är med i deltävlingen Göteborg.  Foto: Marc Femenia/SCANPIX


Metros schlagerexpert Melody har hört låtarna i den andra deltävlingen i Göteborg. Flera ballader tävlar denna gång och enligt Melody är två bidrag självklara att gå direkt till finalen.

klar

Artikellänk är kopierad

Annelie – Joacim Cans. 1/5 Glober  Oväntad låt från Joacim Cans. En folkmusik/sommardänga med meningslös text. Vi undrar också varför han kopierat Magnus Johanssons låt ”Anneli” från 1990 till nästan punkt och pricka.

Only the dead fish follow the stream – Louise Hoffsten.2/5 Glober Tråkig låt. Den blir inte roligare av att refrängen är en gammal klyscha. En typisk Hoffstenlåt, om den går vidare är det på gamla meriter.

Begging – Anton Ewald.3/5 Glober Han dansade bakom Danny förra året, inspirerades och kör all in på samma genre. Modernare än David Lindgrens ”Skyline” men vi kan det här nu. Trots det en klar favorit att gå till final.

Make me no 1 – Felicia Olsson. 3/5 Glober. Inget fel på balladen, inget fel på rösten. Faktum är att det är en av de bättre låtarna i startfältet. Men Felicia slåss mot kända artister som får henne att försvinna i konkurrensen.

On top of the world – Swedish House Wives.   2/5 Glober Pernilla, Hanna och Jenny försöker halvera sin gemensamma ålder med en B-låt som inte känns särskilt fräsch. Sångerskornas meriter lär dock locka röstare och kanske kan de få en andra chans?

Hello goodbye – Erik Segerstedt & Tone Damli. 2/5 Glober  En gullig trallhistoria à la Jason Mraz som börjar bra men sedan händer inte så mycket. Inte dålig, inte fantastisk, lite mellanmjölk som också slåss om den där biljetten till andra chansen.

En förlorad sommar – Rikard Wolff. 3/5 Glober  Vacker, mjuk, somrig ballad. Lite som en folklig Thorsten Flinck. Tyvärr tar den inte tag i mig lika mycket som jag önskat. Andra chansen? Eller snor han Antons finalplats?

Copacabanana – Sean Banan. 2/5 Glober  Börjar exakt som ”Sean den förste banan” men inte lika effektiv. Blir en blandning mellan ”Sommar och sol” och ”Mer jul”. Texten är aktuell och Sean bjuder på show. Given i finalen.

klar

Artikellänk är kopierad

Melody
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro