ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så bra är maten på Dubbel Dubbel Kolibri i Göteborg

Carl Reinholdtzon Belfrage · 17 Feb 2017
Uppdaterad 17 Feb 2017
Carl Reinholdtzon Belfrage tycker konceptet på Dubbel Dubbel är briljant.

Carl Reinholdtzon Belfrage tycker konceptet på Dubbel Dubbel är briljant. Foto: Emelie Lager


"På det stora hela är detta det roligaste, mest avslappnade sättet att äta jute nu". Metros matkritiker Carl Reinholdtzon Belfrage hyllar Dubbel Dubbel Kolibri.

klar

Artikellänk är kopierad

Dubbel Dubbel Kolibri

Betyg: 4

Konceptkedjan Dubbel Dubbel har blivit ett naturligt inslag i stan. Med sina kinesiska tapas och småkitschiga inredning tror jag ingen skulle vilja vara utan denna festpärla. Det är som en påse plockgodis – sprakandes av olika färger och smaker, billigt, och gör samtidigt enkelt ett par minuter i ditt liv till en sprudlande fest. Det är inte den yppersta av kvaliteter i den mening att du här inte hittar en mångårig fjällko, en vildlax eller tryffel från Alba, men allt är förbryllande gott och vällagat till en generande liten peng.

Jag tar in den största av avsmakningsmenyer och den kostar endast ett par hundralappar och då fylls bordet med smårätter som asiatiska sallader, dumplings, friterad krabba och syrliga fläskinrättningar framför dig. Konceptet är briljant. Visst, några rätter saknar lite smak, men på det stora hela är detta det roligaste, mest avslappnade sättet att äta jute nu. Det är med andra ord inte konstigt att konceptet överlevt i fem år och tycks gå som en het raket genom en smörvägg. Det är det närmaste vi kommer Momofuku i Göteborg, om detta är ett lågt betyg för staden eller inte vet jag inte, men saken är att, precis som på David Changs miniimperium, är stämningen lika viktig som det som hamnar på tallriken. Och det är här ägarkvadraten, Erik, John, Emma och Lars lyckats tillsammans med stans piggaste inredningsarkitekt, Victor Alm.

Idén med att bygga relativt små restauranger som genast, bara med ett tiotal gäster, känns som ett stort partaj är en stor del av hemligheten. Känslan av att äntra ett litet miniuniversum är påfallande. Särskilt under mitt favoritbord längst in i restaurangen vid köket och under ett par roliga kinalyktor i rispapper. En annan hemlighet är att den gastronomiska chefsideologen Emma Kolback byter ut rätterna oftare än Kina köper upp utländska fotbollsspelare. Varför Dubbel Dubbel alltjämt känns som den flygande farkost som man så ofta vill lifta med. Och i prisklassen krossar de allt motstånd som Tellus kan uppbringa. CSN borde ge restaurangen ett hedersomnämnande i varje studentinriktat inkassoutskick.

LÄS MER
"Trevligt, billigt och smakfullt"

Menypriser

Setmenyer 185-270 kronor.

Undvik

Om du är jobbig råvarunörd.

Vegetariskt

Alternativ finns.

Missa inte

Fisken med ingefära. Och rättikasalladen!

Öppet:

Mån-sön 17-sent.

klar

Artikellänk är kopierad

Carl Reinholdtzon Belfrage
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro