ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så bra är nya Samsung Galaxy S5

Aron Andersson · 25 Feb 2014
Uppdaterad 25 Feb 2014
Så bra är nya Samsung Galaxy S5

Så bra är nya Samsung Galaxy S5 Foto: TT Bild


Nu har Samsung visat sin senaste flaggskeppsmobil som ska konkurrera ut Iphone. Så låter de första omdömena om den nya toppmodellen.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT Bild

På mobilmässan i Barcelona valde Samsung att visa upp sitt senaste tillskott i Galaxy-familjen, Galaxy S5. Mobilen kom inte som en överraskning då den koreanska elektronikjätten redan tidigare flaggat för att de skulle visa en stor nyhet under mässan.

Precis som när S4 visades för ett år sedan är det inte så mycket som hänt till det yttre. Skalet påminner mycket om föregångaren men mobilen har en något större skärm, på 5,1 tum. Men mobilen har nu blivit vattentät och precis som största konkurrenten, Iphone, fått fingeravtrycksläsare. Galaxy S5 har dessutom en pulsmätare.

Eftersom telefonen visades upp på MWC-mässan Barcelona är det flera som varit på plats och hunnit testköra den lite. Cnet är imponerade men hade gärna sett större designförändringar:

”Från vad jag sett är Galaxy S5 en utmärkt produkt som kommer att hålla Samsung på eller nära toppen av smarta mobiler. Men designen är inte nyskapande nog för att trampa ner rivalerna på det sätt som Samsung kanske hoppats”, skriver sajten.

Tekniksajten Engadget testade den nya hemknappen som läser av ditt fingeravtryck när du drar med fingret över knappen:

”Jag märkte att telefonen kände igen mitt fingeravtryck merparten av försöken, så länge jag gjorde det långsamt – om du har bråttom kommer antalet lyckade försök troligtvis att minska.”

Även tidningen Mobil var på plats och berömmer det nya användargränssnittet i Galaxy S5:

”Utöver att vi måste leva med Samsungs magasinswidget (som går att stänga av dock) har gränssnittet förändrats en hel del sedan sist också. Nu känns det väldigt avskalat jämfört med fjolårets modell, vilket på alla sätt är positivt. De flesta funktionerna från förra året finns kvar i menyerna, men är inte alls lika påträngande som sist.”

Precis som Sonys nya flaggskeppsmobil Xperia Z2 som visades tidigare på måndagen kan Galaxy S5 filma i 4K. Men eftersom skärmen bara har full HD-upplösning och därmed inte kan visa de högupplösta klippen är det ingen som hunnit testa hur bra denna funktion är ännu.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro