ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så bra är Playstation 4 och Xbox One

Aron Andersson · 31 Okt 2013
Uppdaterad 31 Okt 2013

Nästa generations spelkonsoler gör upp på mässan Gamex i Stockholm. Men i årets julhandel har vinnaren redan utsetts, på walkover. Metro har snabbtestat Playstation 4 och Xbox One.

klar

Artikellänk är kopierad

Spelmässan Gamex är skådeplats för nästa generations stora konsolkrig.

Både Playstation 4 och Xbox One gör Sverigedebut på mässan som pågår hela helgen i Kista, norr om Stockholm. 

– Jag tycker absolut att det är de två största nyheterna här, och det är ganska unikt för en så pass liten mässa som Gamex ändå är, säger Gital Al–ebeyawi, projektledare.

Redan den 29 november släpps Sonys PS4 i Sverige.

Något datum för Xbox One finns inte ännu, men det blir först efter årsskiftet, vilket innebär att den senare inte har någon chans att utmana i julhandeln.

Trots det tror Gital Al–ebeyawi att båda två kommer att ha stor betydelse för spelbranschen.

– De här konsolerna är så mycket mer än bara konsoler, det går att göra så mycket på dem. Även icke spelintresserade kan ha stor användning av dem. Det är viktigt för hela branschens framtid, säger hon.

På årets årets upplaga av Gamex finns både Playstation 4 och Xbox One på plats. Spelen är underhållande, men svåra.
På årets årets upplaga av Gamex finns både Playstation 4 och Xbox One på plats. Spelen är underhållande, men svåra.Foto: Natanael Johansson
Den nya handkontrollen till Playstation 4, Dualshock 4, har en styrplatta i mitten. Än så länge är det inte många av spelen på mässan som har särskilt stöd för den.
Den nya handkontrollen till Playstation 4, Dualshock 4, har en styrplatta i mitten. Än så länge är det inte många av spelen på mässan som har särskilt stöd för den.Foto: Natanael Johansson
Dessutom har kontrollen fått en sorts lampa, som kan lysa i olika färger och som också visar för konsolens kamera var handkontrollen befinner sig. Denna funktion kan användas i vissa spel.
Dessutom har kontrollen fått en sorts lampa, som kan lysa i olika färger och som också visar för konsolens kamera var handkontrollen befinner sig. Denna funktion kan användas i vissa spel.Foto: Natanael Johansson
I Playroom går det att testa de nya funktionerna i handkontrollen med hjälp lite småspel.
I Playroom går det att testa de nya funktionerna i handkontrollen med hjälp lite småspel.Foto: Natanael Johansson
Ett av de mer underhållande spelen i Playroom låter dig leka med ett antal små robotar som gömmer sig inuti handkontrollen.
Ett av de mer underhållande spelen i Playroom låter dig leka med ett antal små robotar som gömmer sig inuti handkontrollen.Foto: Natanael Johansson
Om du petar ut dem ur kontrollen, vilket går att göra med den nya styrplattan, är det möjligt att interagera med dem direkt på tv-skärmen. De vinkar tillbaka när du vinkar, flyger i väg när du sparkar på dem, och med en fotoblixt går det få hela bunten att studsa till.
Om du petar ut dem ur kontrollen, vilket går att göra med den nya styrplattan, är det möjligt att interagera med dem direkt på tv-skärmen. De vinkar tillbaka när du vinkar, flyger i väg när du sparkar på dem, och med en fotoblixt går det få hela bunten att studsa till.Foto: Natanael Johansson
Även Xbox One fanns på plats med en hel del spel, men konsolen fanns inte att titta på.
Även Xbox One fanns på plats med en hel del spel, men konsolen fanns inte att titta på.Foto: Natanael Johansson
Handkontrollen har uppdaterats även i detta fall, men inte riktigt lika mycket. Nytt är att den vibrerar även i tangenterna, som även ger olika motstånd beroende på vad som händer i spelet.
Handkontrollen har uppdaterats även i detta fall, men inte riktigt lika mycket. Nytt är att den vibrerar även i tangenterna, som även ger olika motstånd beroende på vad som händer i spelet.Foto: Natanael Johansson
På mässan förekom en del cosplay. Gustav Ljungdahl föreställer en karaktär i ”Gears of War”.
På mässan förekom en del cosplay. Gustav Ljungdahl föreställer en karaktär i ”Gears of War”.Foto: Natanael Johansson
När mässan öppnade blev det snabbt kö till de nya konsolerna som är Gamex största dragplåster.
När mässan öppnade blev det snabbt kö till de nya konsolerna som är Gamex största dragplåster.Foto: Natanael Johansson
Playstation 4-montern fylldes direkt.
Playstation 4-montern fylldes direkt.Foto: Natanael Johansson
Den som vill spela nätverksspel har alla chanser på Gamex.
Den som vill spela nätverksspel har alla chanser på Gamex.Foto: Natanael Johansson
klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro