ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så bra är Tacos och Tequila

Carl Reinholdtzon Belfrage · 15 Nov 2016
Uppdaterad 7 Dec 2016

Foto: Emelie Lager


Så tyckte Metros matkritiker Carl Reinholdtzon Belfrage.

klar

Artikellänk är kopierad

Tacos och Tequila

Betyg 3

Ett märkligt uttryck är ”att semestra i sin egen stad”. Märkligt på så vis att det skulle vara något speciellt. ”Semestrar” man inte i sin egen stad varje helg typ? Eller varje gång man är ledig och går på stan? Jag vet inte, i vilket fall fick jag en något större förståelse för detta uttryck då jag var ute en runda på stan med ett par vänner vid lunchtid. Inte mycket är då öppet för en barjägare, men några få gastronomiska hjältar hade öppet och låter oss som inte är fjättrade vid en kontorsstol nära en fax få en stunds ”semester i vår egen stad.” Ett av dessa ställen där vi kunde ta skydd mot hällregnet som då sköt ner över oss var restaurangen Tacos och Tequila. Tacos och Tequila tillhör det lilla imperiet Avenyfamiljen som bland annat också äger restaurangerna Made in China, Averna Taverna, Yaki-Da, Levantine och Butcher´s Market. Och jag har i tidigare recensionerna av dessa restauranger varit något sval i mina omdömen. Nästan styvmoderlig.

►LÄS MER: Rykande hett i sval miljö

Mitt intryck har varit att Avenyfamiljen varit mer intresserade av häftig design än att hitta bra kockar och omfamna väl utmejslade matfilosofier. Skal och yta före kvalitet och gastronomisk spets, helt enkelt. Så jag var något skeptisk då vi äntrade Tacos och Tequila lokaler. Men det här ska visa sig vara en positiv upplevelse som lyfter upp Tacos och Tequila till den främsta restaurangen i gruppen.

Vi tar in lite olika tacos med olika fyllningar samt ceviche och även om mycket inte är bakat på plats så är det helt ok kvalitet. Någonstans mellan toppkvaliteten på Little meats och stolpskottet Taco Bar. En annan grej de har gemensamt med Taco Bar är deras förkärlek för tokroliga ”aforismer” som ”ära vare gud i höjden, tacos är den största fröjden”… Men om vi glömmer detta är Tacos och Tequila en trevlig matstund. Toppingen och fyllningen är fräsch och väl tillagat mellan brödet som jag gissar är prefab. Det finns inte så mycket spännande att dricka, men vi kör lite drinkar istället. Vilka slags drinkar? Baserade på tequila naturligtvis. Kanske den avgörande anledningen till min numera positiva inställning till ”semester i sin egen stad”.

►LÄSA MER: God sushi som inte lever upp till hajpen på Bizen Sushi

klar

Artikellänk är kopierad

Carl Reinholdtzon Belfrage
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro