ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så bra är Teatern inne i Ringen Centrum

Jonas Cramby · 17 Feb 2017
Uppdaterad 17 Feb 2017
Jonas Cramby har ätit på Teatern inne i Ringen Centrum.

Jonas Cramby har ätit på Teatern inne i Ringen Centrum. Foto: Jasmin Storch


Metros matkritiker Jonas Cramby har ätit på Teatern inne i Ringen Centrum i Skanstull. Här är hans betyg.

klar

Artikellänk är kopierad

Teatern, Ringen Centrum i Skanstull

4 av 5

Teatern inne i Ringen Centrum är, för den som missat det, ett slags food court där ett gäng kända kockar serverar sina versioner av den just nu så omvärderade snabbmaten. Som streetfoodromantiker kan man ju såklart fundera på vad som återstår om man tar bort gatan ur gatumaten, men kanske är det lika bra att inse att vi svenskar helt enkelt inte tycker att det är så charmigt att äta från ett rangligt skjul på en ödetomt i den lite ruffare delen av stan utan föredrar det, som det mesta annat, välordnat, praktiskt och hygieniskt. Och om man kan handla blöjor och gå på apoteket samtidigt, desto bättre. Som ett slags sanitärt streetfoodställe fungerar Teatern därför alldeles utmärkt. Man behöver olika krogar till olika tillfällen och har man, som jag, två kräsna barn är Teatern helt enkelt ett bra (men dyrare) alternativ till kedjerestaurangerna – barnen kan få pizza och korv och pappa caesarsallad och öl.

Och det är på kocken Marco Baudones rottiserieställe Mama som den här pappan brukar handla sin caesarsallad. Det är en basic, men god, bruks-caesar av ett snitt som jag faktiskt saknat i Sverige. Även kocken Malin Söderström har en lyckad laxsallad som fungerar utmärkt i sammanhanget på sin fiskkrog The Fishery – där man även kan få i sig ett dussin ostron eller en rolig löjromstallrik för 175 kronor. Prisvärt, men går man verkligen på food court om man vill ha löjrom och bubbel? Detsamma känner inför Stefano Catenaccis ställe vars smårätter känns alltför finlemmade när man vill ha nåt snabbt, gott och enkelt.

Bättre med snabbmatsruljansen lyckas i så fall både Galinas med sina pizzor, finkrögarna Adam & Albin med sina ramen och, inte minst, den franska kebaben på Snack bar med gänget från sorgligt insomnade Chez Betty. De är allt väldigt proffsigt, väloljat, gott. Och som med all riktigt bra snabbmat: rätter som man kan tänka sig äta när man är bakis.

”Jag älskar Magnus Nilssons korv i Ringen”, har vitsande foodies sagt om Fävikenmannens sublimiserade version av den klassiskt svenska korvkiosken sedan starten. Men här serverar man inte bara korv och mosbricka utan även hemgjord nyponsoppa, mjukglass och då och då dyker det även upp tillfälliga grejer som amerikanska crab rolls eller japanska katsu-sandos.  Detta gör att Korvkiosken känns som ett levande ställe och på något sätt pekar det även framåt – det är så här man kan göra god, hantverksmässig och rolig snabbmat av det svenska matarvet utan att begränsa sig till några töntiga gränser.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro