ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så bra blir dina självporträtt med nya selfiemobilen

Aron Andersson · 8 Dec 2014
Uppdaterad 8 Dec 2014
Blixten på framsidan av mobilen gör att det går att ta bra selfies även när det är mörkt.

Blixten på framsidan av mobilen gör att det går att ta bra selfies även när det är mörkt. Foto: Gustav Gräll


klar

Artikellänk är kopierad

Förutom den rätt stora kameran på framsidan påminner Desire Eye på det stora hela om andra HTC-mobiler.
Förutom den rätt stora kameran på framsidan påminner Desire Eye på det stora hela om andra HTC-mobiler.Foto: Gustav Gräll
Det finns många olika filter att välja mellan.
Det finns många olika filter att välja mellan.Foto: Aron Andersson

Här är mobilen för Paradise Hotel-generationen. Men hur bra blir selfiebilderna när mobilens bästa kamera är riktad mot dig?

selfiemobilVarför en ?

Det är en fråga som bara en yngre, mer plutläppad och kisögd, generation kan svara på. HTC Desire Eye är anpassad för just en sådan. Kameran på framsidan, riktad mot de plutande läpparna, är för första gången lika avancerad som den på baksidan. Att ta självporträtt värderas lika högt som att rikta blicken utåt, ett tecken i tiden möjligtvis.

Blir jag äntligen så snygg som jag förtjänar?

Det finns faktiskt ett särskilt läge för att boosta självförtroendet. En förskönande inställning i kameran gör att alla rynkor och avvikelser slätas ut. Du blir lika suddig som 20-talets stumfilmstjärnor på vita duken. Men i Instagramfiltrens tidsålder är en sådan funktion lika förlegad som stumfilmsreferensen jag precis gjorde mig skyldig till.

Blir bilderna bra då?

Utan det förskönande filtret blir bilderna bättre, men inte nödvändigtvis bättre än de som tagits med andra selfiekameror, som på pappret har lägre prestanda. Det finns inget som utmärker bilderna, mer än möjligheten att använda blixt. Den kan visserligen vara till stor nytta och är selfiemobilens största förtjänst.

Hur är mobilen i övrigt?

Stor, med en skärm på hela 5,2 tum, vilket är praktiskt för den som vill beundra sina plutande läppar i jätteformat. Den utmärker sig inte, varken som superbra eller mindre bra. Den är helt klart godkänd.

I en mening?

Selfiemobil för alla som tycker om att vara i fokus.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro