ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så bryter du med Facebookmanin

Kristian Borglund · 30 Maj 2012
Uppdaterad 31 Maj 2012
Så bryter du med Facebookmanin Caroline Lecoq känner att hon lider av sitt flitiga Facebookanvändande. foto: klara leo

Så bryter du med Facebookmanin Caroline Lecoq känner att hon lider av sitt flitiga Facebookanvändande. foto: klara leo Foto: Klara Leo


Facebook är den nya duktighetsfällan” för ambitiösa män och kvinnor i karriären. Caroline Lecoq vet hur det känns att vara drabbad.

klar

Artikellänk är kopierad

I dag missar du väl inte att gratulera kolleger, tidigare kolleger, kunder och affärspartner (om du är egenföretagare) på Facebook?

Och du ser väl till att svara på alla de kommentarer du har fått på dina egna eller andras statusuppdateringar?

Eller får man lov att låta bli?

– Många är måna om att visa sig duktiga engagerade, och att infria eller överträffa sina egna och andras förväntningar. Ett exempel är behovet att även på kvällar och helger svara på jobbrelaterade meddelanden och kommentarer och så vidare, säger Evasanne Atterby-Jungstedt, som föreläst i flera år om det så kallade duktighetssyndromet, som nu sprider sig lavinartat i de sociala medierna.

Caroline Lecoq känner igen sig. För ett halvår sedan drabbades hon av sömnbesvär, hjärtklappning och andra stressrelaterade symptom.

– Facebook var kul i början, men gav allt mer en känsla av ”tvång”.  Besvären uppstod först i samband med en jobbresa till Polen. Jag insåg då att det var något mer än bara den specifika jobbresan som skapade stressen eftersom de hängde kvar även efteråt.

–  Jag har gått hos en KBT-terapeut för att bli kvitt mina stressymptom, men har en lång väg kvar.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro