ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så bygger du världens fetaste speldator

Aron Andersson · 11 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
På lördag startar Dreamhack i Jönköping. Där samlas spelgalna från hela landet och man kan passa på att kolla in vad andra har gjort med sina datorer och vilka prylar de har till.

På lördag startar Dreamhack i Jönköping. Där samlas spelgalna från hela landet och man kan passa på att kolla in vad andra har gjort med sina datorer och vilka prylar de har till. Foto: Dreamhack


klar

Artikellänk är kopierad

Klicka på bilden för att se hela köpguiden.
Klicka på bilden för att se hela köpguiden.

BYGGE. Det är mycket du måste tänka på när du bygger en speldator. Lika viktigt som det är att veta vad du håller på med när du sätter ihop delarna är att välja rätt delar. Att komma till sommarens LAN med förra sommarens dator är inte bara pinsamt, det kan kosta dig dina vinster.– Grafikkortet har länge varit i blickfånget när det gäller att få en snabb dator för spel, säger Erik Järlestrand, pc-ansvarig på Komplett.se.

Enligt Erik Järlestrand är det värt att läsa på ordentligt innan du väljer grafikkort då ett par hundralappar kan göra stor skillnad.– Mer minne och en högre klockhastighet kan i slutändan avgöra om ditt kort hänger med ett extra halvår eller inte.Näst viktigast efter grafikkortet menar Erik Järlestrand är processorn.– Tidigare har minnets hastighet och storlek varit viktigt men i takt med att allt fler spel blir mer krävande när det gäller fysik och avancerad AI så bör man inte snåla på processorn, säger han.På internet är det lätt att hitta produkttester som visar vilka komponenter som passar dina behov bäst.

Totalt sett bör du räkna med åtminstone 13 000 kronor för en dator som ska hantera de senaste spelen med god prestanda. Om du dessutom vill ha en dator som du kan använda under några års tid får du vara beredd på att uppdatera den med jämna mellanrum.– Det kan vara på sin plats att göra mindre uppgraderingar av sin dator någon gång per år, mer minne eller ett nytt grafikkort kan göra mycket, säger Erik Järlestrand.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro