ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så diskrimineras du som arbetssökande

Rickard Lindholm · 26 Nov 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Att fråga om familjeplaner kan vara diskriminerande.

Att fråga om familjeplaner kan vara diskriminerande. Foto: Hasse Holmberg/ Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Sture Nordh
Sture NordhFoto: Jann Lipka

År 2010 i Sverige borde alla få jobb utifrån meriter och kunnande, men fortfarande existerar diskriminering vid rekryteringen. I år har redan 178 fall anmälts till Diskrimineringsombudsmannen.– De absolut flesta arbetsgivarna vill inte diskriminera, säger Sture Nordh, ordförande TCO.

Diskrimineringen kan handla om att någon planerar att skaffa barn, klär sig annorlunda eller bara har betyg från en utländsk skola.

Små detaljer som gör att en person väljs bort till förmån för någon annan. TCO har för att minska diskrimineringen tagit fram handboken ”Rekrytera utan att diskriminera” för arbetsgivare.– Det vi tror och forskningen visar är att människor vill inte diskriminera, men det räcker att man tänker att man vill ha en typ som den förra eller som de andra som jobbar  på arbetsplatsen. Vi vet också att chefer ofta rekryterar personer lika sig själva, säger Sture Nordh.

Ett av de vanligaste felen chefer gör är att ställa  personliga frågor som om den sökande planerar att skaffa barn och sedan basera beslutet på svaren.– Genom att ställa den där typen av frågor exkluderar du ett visst antal människor. Det är en typ av direkt diskriminering, säger Sture Nordh.Vad ska man göra om man diskrimineras då?– Mitt råd då är att genast ta kontakt med den fackliga organisationen.

klar

Artikellänk är kopierad

Rickard Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro