ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så drar du nytta av studentkåren

Amanda Säfström · 13 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I samarbete med studentliv.se
I samarbete med studentliv.se
Foto: Christina Blom

Som student måste du vara med i en studentkår, men vad får du egentligen för medlemsavgiften? Kårordföranden Rickard Wohlert berättar vad kåren gör.För många studenter står kåren för fest, sportaktiviteter och kanske en och annan arbetsmarknadsdag. Men för Rickard Wohlert är kårens viktigaste uppgift att se till att studenterna får en bra utbildning.

Han är ordförande för utbildningsutskottet i Haga studentkår, en relativt liten kår på Göteborgs universitet med 2 500 medlemmar. – Det är inte alltid studenterna ser vad kåren gör, men vi jobbar för att utbildningen ska hålla hög kvalitet och ser till deras arbetsmiljö och rättigheter. Dess­utom kan vi föra enskilda studenters talan gentemot universitetet om någon blivit felbehandlad eller diskriminerad.En vanlig vecka lägger han ungefär tio timmar på kårarbetet. Bland annat representerar han studenterna på möten med företrädare för olika institutioner.Rickard Wohlert tycker att kåren får gehör för sina frågor och menar att studentinflytandet är viktigt även för lärosätena.– Annars skulle universiteten stagnera.Han tror att det kan vara en merit i yrkes­livet att ha varit engagerad i kåren, men det är inget som påverkat hans val.– Jag tror inte att många av oss i Haga är ute efter att plocka karriärpoäng, men visst har jag lärt mig mycket som jag kan ha nytta av om allt från mångfald till mötesteknik och att leda grupper, säger Rickard Wohlert.

klar

Artikellänk är kopierad

Amanda Säfström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro