ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så dyrt är det att flytta hemifrån

Jenny Andersson · 15 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
– Jag försöker alltid prisjämföra för att få råd att träffa kompisar, säger Alexandra Jacobson, 20, från Rönninge. 

– Jag försöker alltid prisjämföra för att få råd att träffa kompisar, säger Alexandra Jacobson, 20, från Rönninge.  Foto: Petra Jonsson


klar

Artikellänk är kopierad

CHOCK. Dags att flytta hemifrån? Din första månad i nya hemmet kan kosta upp mot 65 000 kronor. – Om du inte har lite framförhållning så kan kostnaderna komma som en chock. Speciellt för unga vuxna i storstäder som bor kvar hemma länge utan att betala, säger familjeekonomen Ann-Sofie Magnusson.Eget boende kostar i snitt 11 000 kronor för en 20-åring. Det är är cirka 4 000 kronor mer än boende hos föräldrar enligt Konsumentverket.

När Alexandra Jacobson, 20, flyttade hemifrån för sex månader sedan kom räkningarna som en chock. – Man har ju helt klart fått ett perspektiv på vad det kostar, speciellt eftersom jag slapp betala hemma. Allting är sjukt mycket dyrare än vad man tror, säger Alexandra.Förutom hyra är det tv, hemförsäkring och dessutom kommer möblemanget som för första lägenheten beräknas landa på 50 000 kronor.– Jag har ingen aning om hur mycket jag lagt ut, jag vågar inte ens räkna på det. Men det rör sig om många tusen, säger Alexandra. – Det dyraste är maten, helt klart! sedan kommer tråkiga saker som tv-licens, toapapper och elräkningar, säger Alexandra.På Pricerunner tipsas om att våga förhandla mellan olika leverantörer för att få pengarna att räcka.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro