ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så enkelt kan din mobil översätta skyltar i realtid

Aron Andersson · 14 Jan 2015
Uppdaterad 14 Jan 2015

Foto: Google


klar

Artikellänk är kopierad

​​Befinner du dig utomlands och fattar inte vad som står på skyltar och menyer? Nu kan din mobil översätta främmande språk framför ögonen på dig.

Google har precis uppdaterat sin översättningsapp så att den kan förvandla text i skrift till ett språk du förstår. Genom att hålla upp mobilens kamera mot den fras eller de ord du inte förstår får du en översättning direkt på skärmen.

Redan tidigare gick det att fotografera textsnuttar med telefonen för att få en översättning på olika språk, men skillnaden är att det nya verktyget gör översättningen i realtid, och dessutom lägger den översatta texten ovanpå den text du vill ha tolkad.

Än så länge fungerar det nya verktyget bara till och från engelska med följande språk: franska, tyska, italienska, portugisiska, ryska och spanska.

Appen har även en inbyggd tolk för den som vill ha en konversation med någon på ett främmande språk. Google skriver själva om nyheten på företagets blogg.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro