ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så enkelt stjäl du sms från en upplåst Iphone

Aron Andersson · 19 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

INTE SÄKER. Redan nu kan du använda Iphone i Sverige, om du hackar den. Nackdelen är att vem som helst då kan komma åt innehållet i din telefon. När Metro Tekniks reporter provar är det lätt att titta både på alla bilder i en uppkopplad Iphone och läsa ägarens sms och adressbok. Det finns flera guider på nätet som beskriver hur du låser upp din nya Appletelefon. Men vad de flesta glömmer att förklara är att du måste stänga den igen för att inte vem som helst ska komma åt allt innehåll.

När du surfar med Iphones wifi-funktion får den hackade mobilen en känd standardinloggning. Det gör att alla som har ett FTP-program och din ip-adress lätt kan logga in på telefonen och komma åt alla filer.– När du precis fått den att fungera är du så lycklig och betuttad att du inte tänker på att ändra lösenord eller låsa mobilen igen, säger en Iphonehackare som Metro Teknik pratat med.Att ta reda på någons ip-adress är visserligen inte det enklaste att göra, men över ett öppet nätverk går det lätt att söka igenom alla befintliga adresser. Väl inne är det bara att bläddra runt bland bilderna och läsa gamla meddelanden.– Det är så klart inte Apples fel att det blir såhär. Vi som inte kan hålla oss får skylla oss själva, säger Iphonehackaren som Metro Teknik talat med.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro