ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så fajtas du för din uppsatsidé

Kristian Borglund · 29 Mar 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Ibland krävs blod, svett och tårar för att få sitt uppsatsämne godkänt. Med envishet fick Jimmy Lundström, 28, sin vilja igenom.Förra våren närmade sig Jimmy Lundström slutet på sin civilekonomutbildning med inriktning mot strategi. Tiden var kommen. Dags för kandidatuppsats.Han såg chansen att i uppsatsen fördjupa sig i ett område som skulle kunna vara till nytta för företaget Refined Wiki han precis hade startat ihop med Emil Sjödin parallellt med studierna:– Vi hade skaffat en licens på en amerikansk produkt som vi var på gång att utveckla vidare för att göra det enklare för företag att använda webb 2.0-teknologi internt i organisationer, ett knowledge management-system med lösningar som enkelt kan liknas vid Wikipedia, Twitter och Facebook och med funktioner anpassade för företag. Jag tänkte att uppsatsen kunde ge mig mer kunskaper om produktens tillämpning genom intervjuer med befintliga användare av den amerikanska produkten.Lunds universitet sa först nej. – Det fanns inga handledare som kunde ge stöd i det ämne jag ville skriva, kunskapshantering i den här typen av moderna system.Hur fick du din vilja igenom?– Jag fick kämpa länge. Till slut fick jag igenom att skriva om mitt företag relaterat till ”strategiska styrsystem i ekonomivärlden”, om hur företagsledningar effektivare kan nå sina mål med de här systemen.Syoguiden.com – Så lyckas du med uppsatsen

3 steg för att få din vilja igenom

 Vad är viktigt?– Jag ville ha kunskaper från marknaden i ett område som vårt företag kunde ha nytta av. Jag ville bland annat intervjua den person på Accenture i Holland som ligger bakom att 90 000 av deras medarbetare använder den produkt vi har licens på.

Inventera handledarna– Jag kontaktade olika handledare och tog reda på var deras områden korsar det som jag vill ha kunskaper om. Ens eget uppsatsämne behöver tyvärr kunna kopplas till litteratur de känner till.Skruva på ämnet– Helst hade jag velat skriva om knowledge management inom det här området. Men det gick inte att få igenom. Såfrågan blev: Hur kan jag ändra uppsatsämnet så att jag ändå får fram något värdefullt ur intervjuerna? Det blev inriktning mot styrsystem.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro